https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zomertips Studio Artîlerie: tentoonstellingen The Basement en Twaalf voor vijf

In Studio Artîlerie krijgen de deelnemers de ruimte en tijd om zichzelf op een artistieke wijze te ontdekken en te onderzoeken.© De Lovie
In Studio Artîlerie krijgen de deelnemers de ruimte en tijd om zichzelf op een artistieke wijze te ontdekken en te onderzoeken.© De Lovie
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Studio Artîlerie is het kunstatelier van De Lovie vzw in Poperinge en een vrijplaats voor beleving en expressie. Deze zomer wordt er uitgepakt met twee tentoonstellingen: The Basement en Twaalf voor vijf.

De Lovie vzw is een organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. In Studio Artîlerie krijgen de deelnemers de ruimte en tijd om zichzelf op een artistieke wijze te ontdekken en te onderzoeken. “Met een ruim aanbod aan verschillende media – zoals grafiek, teken- en schilderkunst, monumentale – en installatiekunst, videokunst, drama, dans en muziek – willen we in een veilige en ondersteunende omgeving de deelnemers de kans geven hun authentiek verhaal te vertellen. We willen de creatieve ziel aanmoedigen zodat die haar stempel op de wereld kan drukken”, legt Birgit Provoost van De Lovie uit.

The Basement

“Een professionele omkadering zorgt ervoor dat hun oeuvre zich verder kan ontwikkelen en ontplooien. Ontmoetingen en samenwerkingen met andere kunstenaars zorgen voor wederzijdse inspiratie en feedback. We geloven in werk dat ertoe doet. Daarom willen we de wereld ook kennis laten maken met de expressieve verhalen en de bijzondere identiteit van deze kunstenaars. Door de promotie via onder andere tentoonstellingen, digitale media, concerten, performances en publicaties, mikken we op maatschappelijke erkenning van de werken.

Sinds deze maand heeft Studio Artîlerie er een speelruimte bij: The Basement. “In de kelder van gebouw Waterkant op het kasteeldomein – met een spectaculair zicht op de vijver – kun je je laten onderdompelen in de authentieke verhalen van de kunstenaars van Studio Artîlerie.”

The Basement kan je ontdekken op domein De Lovie, Krombeekseweg in Poperinge tot en met 5 september en is vrij te bezoeken van woensdag tot maandag, van 11 uur tot 17 uur.

Tentoonstelling in de bib

Ook in de Poperingse bibliotheek pakt Artîlerie deze zomer uit met een tentoonstelling. “Er wordt een fijne selectie grafisch werk tentoongesteld. Het gaat om een bloemlezing van linosnedes en houtsnedes, een momentopname van een atelier in constante beweging, met als titel ‘Twaalf voor vijf’. Vijf verwijst naar het vijfjarig bestaan en twaalf naar het aantal deelnemende kunstenaars. Het was de intentie om vorig jaar al met deze expo uit te pakken, maar om de gekende reden, werd dit een jaartje uitgesteld. Bij de expo hoort ook een publicatie én gelimiteerde luxe-uitgave.”

In Bibiotheek De Letterbeek, langs de Veurnestraat 71, kan je de tentoonstelling ‘Twaalf voor vijf’ vrij bezoeken van 9 juli tot 27 augustus tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Meer informatie via studio.artilerie@delovie.be of 057/34.43.34. De website komt heel binnenkort online.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.