Wevelgem lanceert digitale kunstenaarsgids

Passie voor bodypainten? Meld je dan aan op de site. © GF
Stefaan Lernout

Tijdens het ‘Buren bij Kunstenaarsweekend’ kon je al heel wat lokale kunstenaars ontdekken. Met de digitale kunstenaarsgids wil de gemeente Wevelgem al wie met kunst bezig is in kaart brengen. Het wordt een digitaal platform waarop per discipline de namen en werken van de Wevelgemse artiesten staan opgelijst.

Misschien ben je wel op zoek om je woonkamer te verfraaien met een kunstwerk. Een schilderij, een foto of een beeldhouwwerk. Waarom kies je daarvoor niet eens voor een lokale kunstenaar, uit eigen gemeente?

“Dat is een van de redenen waarom we gestart zijn met de digitale kunstenaarsgids”, verduidelijkt schepen van Kunst Kevin Defieuw. “Maar niet alleen voor geïnteresseerde inwoners, ook voor de kunstenaars is dit een ideaal platform. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen en een netwerk opbouwen. De digitale kunstenaarsgids is er ook voor muzikanten, juwelenmakers of textielkunstenaars.”

Iedere kunstenaar kan zich registreren op de site www.wevelgem.be/kunstenaarsgids. Per discipline kan je daar Wevelgemse creatievelingen op terugvinden, want om opgenomen te worden moet je gedomicilieerd zijn in de gemeente. “Voor elke geregistreerde kunstenaar wordt een aparte pagina aangemaakt met een eigen foto en de contactgegevens”, aldus schepen Defieuw. “Daarop kunnen ze meer informatie geven over hun eigen werk, zoals een overzicht van de materialen waarmee ze aan de slag gaan, de stijl die ze hanteren en de thema’s die aan bod komen. Ook is er de mogelijkheid om door te verwijzen naar een eigen website of de eigen sociale mediakanalen.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.