Veiling schilderij van kunstenares Moni Celsi brengt 1.000 euro op voor Think Pink

© Tars Labarque
© Tars Labarque
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens een livestream creëerde de Kortrijkse kunstenares Mónica ‘Moni Celsi’ Villarroel een schilderij voor Think Pink, de nationale organisatie die zich inzet tegen borstkanker. Tijdens de livestream met techno- en house van dj’s en producers Femke ‘Phemia’ Strijbos en Nadine Adjani vond een veiling plaats. Een anonieme koper bood 1.000 euro.

Monica is afkomstig uit Chili en woont al 7 jaar in Kortrijk. Zij is er bekend voor haar geschilderd voetpad en haar kleurrijke gevelversiering tijdens de eerste lockdown. Ze exposeerde eerder haar kunst bij Cindry Frey Tattoo en maakt nu kunstwerken en richt interieurs in onder de noemer ‘Arte del Contento’.

“Dat betekent de ‘Kunst van de gelukkige’, wat ik ook ben (lacht). Ik breng graag kleur in het leven van een medemens, liefst op een fantasievolle manier”, vertelt Moni, die vorig jaar al een live-performance gaf met het schilderen van een vogel. “Ik hou van adelaars, arenden, grote vogels. Ik zie ze als een feniks.” De livestream werd uitgezonden vanuit Bminus. De Kortrijkse galerij was trekker van het initiatief.

Nadine Adjani, Monica Villaroel en Femke Strijbos.© TVK
Nadine Adjani, Monica Villaroel en Femke Strijbos.© TVK

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.