Unieke tattoo-tentoonstelling in Kortrijkse Schouwburg

De tattoo-expo palmt de balzaal van de Kortrijkse Schouwburg in.© JVGK
De tattoo-expo palmt de balzaal van de Kortrijkse Schouwburg in.© JVGK
Peter Van Herzeele

Vanaf 6 april tot en met 22 april kan je in de balzaal van Schouwburg Kortrijk 80 werken ontdekken van lokale tattookunstenaars. “Ons schouwburgteam brengt zo twee werelden samen: tattoo- en podiumkunsten.” Opvallend is een unieke video-installatie.

Tijdens de tweede culturele lockdown zat het cultuurteam van Schouwburg Kortrijk niet stil. “We hebben onze werking omgegooid en zochten iets wat buiten onze lijntjes kleurt. We kwamen tot heel wat interessante cultuurproducten en unieke samenwerkingen”, duidt woordvoerder Dries Van Robaeys.

“De tattoo-expo ligt het meest buiten onze comfortzone maar sluit aan bij de tentoonstelling Track & Trace. We zijn heel trots om op deze originele manier een hart onder de riem te steken van de getroffen tattoo-sector.”

(Lees verder onder de foto)

“Tattoo is ook een kunstvorm die we ook eens centraal mogen zetten”, aldus de organisatoren.© JVGK
“Tattoo is ook een kunstvorm die we ook eens centraal mogen zetten”, aldus de organisatoren.© JVGK

Schouwburgmedewerker Sofie De Jonghe zorgde voor de insteek: ze kent de tattoowereld goed en kwam met het idee op de proppen. “Tattoo is een kunstvorm die we ook eens centraal mogen zetten.” In de expo zijn 80 werken te zien van onder meer vier verschillende Kortrijkse tattooshops: Cindy Frey Tattoo Studio, Louis’ Tattoo Boutique, Tattoo Eddy en Flyer Tattoo. “Iedere shop heeft zo zijn eigenheid en unieke elementen.”

“Tatoeëren houdt nooit op: het is geen nine-to-five job en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen. We denken dat de samenwerking tussen het cultuurcentrum en de verschillende tattooshops een ideale manier is om een breed/breder publiek te bereiken”, aldus Sofie.

De balzaal van Schouwburg Kortrijk vormt het decor voor verschillende eilanden waar de 80 werken worden getoond. Als extra is er een uitgekiende belichting waardoor de kunstwerken volledig tot hun recht komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.