https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Unieke expo Tweelink in salons van Hof Bladelin

Deelnemers en initiatiefnemers van de expo Tweelink.© Davy Coghe
Deelnemers en initiatiefnemers van de expo Tweelink.© Davy Coghe
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

In de salons van Hof Bladelin in de Naaldenstraat in Brugge is momenteel het resultaat te zien van een creatief ontmoetingsproces van vijf ambachtelijke makers en evenveel kunstenaars. De buzz rond dit initiatief was kennelijk nogal groot, want alle tickets om de werken te aanschouwen, zijn inmiddels de deur

Voor Tweelink vonden Handmade in Brugge, dat ondertussen 91 makers groepeert, en De Tank, de atelierwerking van Het Entrepot, elkaar. “Een vorm van co-creatie en verbinding die we graag zien”, aldus schepen van Ondernemen Pablo Annys (SP.A). Het creatieproces tussen de ambachtslui en de kunstenaars werd begeleid door curator Pierre Muylle. “In de salons van Hof Bladelin heb ik vijf momenten gecreëerd die een belevingsparcours vormen en verwijzen naar de ontmoeting van één van de duo’s”, schetst Pierre Muylle.

“Een ambachtsman is geen kunstenaar en vice versa”

Die duo’s zijn kerkgewadenfirma Arte/Grossé en textielkunstenaar Mauritz Verlinden, steenkapper Pol Standaert en de jonge kunstenares Alice Vanderschoot, meubelstoffeerder Valerie Cockhuyt en kunstenares Els Lesage en meubelontwerper Peter De Blieck en kunstenaar Gilles Dedecker.

Zoeken naar evenwicht

Lijstenmaker Luc De Busscher en beeldend kunstenaar Hans Demeulenaere maken de Tweelink’en compleet. “Het was zoeken naar een evenwicht tussen de rollen van Luc, Pierre en mij”, zegt Hans Demeulenaere. “Een ambachtsman is immers geen kunstenaar en vice versa. Ik vond inspiratie in de schilderijen die in het Groeningemuseum hangen en de Van Eyck-tentoonstelling in Gent. Samen met Luc kwam ik tot een concept waarbij we tot een soort van houten carrousel kwamen waarbij randen met bladgoud bekleed werden en er een doek als een soort van gewaad over hangt.”

Op vrijdag 4 juni praat Pierre Muylle om 20 uur vanop het binnenhof van Hof Bladelin met voornoemde makers en kunstenaars. Deze zogenaamde artist talk kun je online volgen via republiekbrugge.be/livestream. Zuster Christianne De Craene liet nog uitschijnen dat haar congregatie “nog zoekende is naar de bestemming die ze in de toekomst aan Hof Bladelin willen geven.”

Meer info: www.tweelink.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten