Uitgestelde expo krijgt extra dimensie na coronajaar

Rudi Snauwaert.© (GF)
Rudi Snauwaert.© (GF)
Redactie KW

Rudi Snauwaert (57) exposeert in het verlengde hemelvaartweekend en het weekend van 22 en 23 mei collages, schilderijen, installaties en objecten in Huis De Leeuw in Machelen-aan-de-Leie. Hij is een autodidact in de kunst.

“Ik begon op jonge leeftijd als cartoonist, maar ontdekte op latere leeftijd de kunst van de collage en belandde zo in een wereld van onbegrensde fantasie”, vertelt hij.

Humor en surrealisme spelen een belangrijke rol in zijn werk, dat een sterke nostalgische sfeer uitstraalt. De Dentergemnaar uit de Markegemsesteenweg laat zich inspireren door onder meer beelden, boeken of magazines vanaf de jaren vijftig, waarmee hij een totaal nieuwe wereld creëert door twee of drie verschillende afbeeldingen bij elkaar te plaatsen. Voor zijn installaties schuimt hij Kringwinkels en rommelmarkten af op zoek naar bruikbare spullen.

Collages

Normaal zou de tentoonstelling een jaar geleden al plaatsvinden, maar door corona werd ze een jaar uitgesteld. “Aangezien ik in die periode ben beginnen te schilderen op doek en objecten met objecten met acryl- en olieverf, wordt het een compleet andere expo dan wat ik eerst in gedachten had.” Behalve een 40-tal collages zal dus ook een selectie van zijn abstracte, kleurrijke doeken en objecten te zien zijn.

De tentoonstelling in Huis De Leeuw (Machelen Dorp 7) is toegankelijk op vrijdag 14, zaterdagen 15 en 22 en zondagen 16 en 23 mei, telkens van 13 tot 18 uur. Reserveren hoeft niet, maar er mogen maximaal acht mensen met mondmasker binnen. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.