Tentoonstelling Kunstkring Ledegem lokt meer dan 500 bezoekers

We zien de deelnemers op de opening van de kunst- en hobbybeurs in zaal de L!nk. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De Kunstkring Ledegem vierde vorig jaar haar twintigste verjaardag. Door de coronacrisis konden de kunstenaars vorig jaar niet veel doen. De tweejaarlijkse tentoonstelling werd verschoven naar dit jaar. Met meer dan vijfhonderd bezoekers in de L!NK blikt de vereniging tevreden terug.

Ruim twintig jaar geleden werd de Kunstkring Ledegem opgericht. “De vereniging bundelt alle soorten kunstenaars uit de gemeente, maar we hebben ook leden uit de buurgemeenten. Schilders, beeldhouwers, leden die breiwerken maken, andere hobbyisten,… Alle creatievelingen zijn meer dan welkom bij ons”, aldus bestuurslid Sabine Despiere.

De vereniging vierde vorig jaar haar twintigjarig bestaan, maar door de coronacrisis viel het feest in het water.

“Veel hebben we niet kunnen doen. Gelukkig hebben we ons ledenaantal, zeventig, kunnen behouden. We hadden gevreesd dat we leden zouden verliezen, maar gelukkig bleef quasi iedereen aan boord. We merken dat onze leden thuis wel veel hebben gewerkt, maar velen missen toch de groepsactiviteiten. We hopen dat de coronacrisis niet opnieuw roet in het eten gooit.”

De Kunstkring organiseert ieder jaar een tentoonstelling waar meestal een dertigtal leden aan deelnemen.

Zilveren jubileum

De tentoonstelling van vorig jaar werd afgelast en verschoven naar 2020.

De werken van de leden werden onlangs voorgesteld aan het grote publiek tijdens een tentoonstelling in de L!NK in Sint-Eloois-Winkel.

“We kregen een vijfhonderdtal bezoekers over de vloer, dat is meer dan anders. We zijn aangenaam verrast”, aldus Despiere. Een volgende tentoonstelling staat gepland in 2023, de vereniging hoopt in 2025 haar vijfentwintigjarig bestaan met een nieuwe mooie tentoonstelling te kunnen vieren.

Openluchtkunstmarkt

Ondertussen durft het bestuur van de Kunstkring ook al vooruit denken. De kunstenaars kleuren ieder jaar ook Plein op Stelten in het centrum van Rollegem-Kapelle.

“Normaal zou er ook dit jaar een kunstmarkt zijn, maar die werd toch nog afgelast. We willen graag in de toekomst opnieuw een openluchtkunstmarkt organiseren, maar misschien gieten we dat evenement wel in een ander concept. Hoe alles zal doorgaan, staat momenteel nog niet vast.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.