Tania schenkt opbrengst van artistiek project aan Integraal

Tania Verhelst schonk 3.500 euro aan de vzw Integraal.© Davy Coghe
Tania Verhelst schonk 3.500 euro aan de vzw Integraal.© Davy Coghe
Redactie KW

Voormalig stadsdichter Tania Verhelst heeft 3.500 euro, de opbrengst van een artistiek project, geschonken aan welzijnsschakel Integraal.

In april 2020, aan het begin van de coronacrisis, schreef Tania Verhelst het gedicht ‘als de tijd daar is’. Ze riep de Bruggelingen op om dat aan te vullen en, indien mogelijk, elk vers te voorzien van beeldmateriaal. Meer dan honderd mensen reageerden op de oproep en schreven mee. Elk vers werd geïllustreerd en er volgde een expo in het Gezellehuis, waar alle verzen konden worden gekocht.

Late roeping

Dat bleek een aardig succes: de opbrengst ervan 3.500 euro gaat naar de vzw Integraal, die kansarme groepen in de Brugse samenleving ondersteunt. De 230 vrijwilligers van deze welzijnsschakel geven vooral huiswerk- en studiebegeleiding. Integraal is gevestigd in Rozendal 5 in Brugge.

Tania woont in Brugge, maar is afkomstig uit Oostende. Ze is psychologe van opleiding en werkt in een ziekenhuis. Poëzie was een late roeping: haar eerste volwaardige dichtbundel verscheen pas vorig jaar. Tania volgde opleidingen schilderkunst en vrije grafiek, en maakt graphic poems , rouwgedichten voor begrafenissen, beeldverhalen en affiches, en illustreert postkaarten en cd’s.

(SVK)

https://www.alsdetijddaaris.info/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.