Stichting IJsberg presenteert vierde editie van Stadsfestival

Jan Moeyaert, intendant van Stadsfestival Damme: (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De vierde editie van het Stadsfestival Damme – een combinatie van poëzie, beeldende kunst, literatuur, natuur en erfgoed – loopt van 24 september tot 12 december onder de noemer ‘Niemand is een eiland’.

“Dit thema weerspiegelt de gevoelige alledaagse verbondenheid van fauna en flora en alles wat is. Net zoals bij de vorige edities groeit de artistieke inhoud van Kunstenfestival Damme organisch rond de visie van kunstenaars, schrijvers, dichters en andere creatieve partners”, legt intendant Jan Moeyaert uit. “ De bezoeker kijkt, ziet, leest, luistert, hoort, voelt, denkt, kiest, interpreteert, reflecteert: gaat naar huis met die eigen herinneringen en reflecties. Daar precies zit de kracht en de waarde van kunst: het voegt iets toe aan ons eigen zijn.”

Verschillende locaties

De kunstwerken en installaties zijn opnieuw te zien op en in verschillende locaties in Damme. Dus niet alleen in het kunstencentrum van IJsberg in de Burgstraat zelf maar ook in het historische Sint-Janshospitaal, in de Zustertuin en aan het plein bij de kerk. Op de poëzieroute langs de Damse Vestingen staan tien door Bart Moeyaert – broer van de intendant – geschreven of geselecteerde gedichten opgesteld, voorzien van illustraties van tien verschillende illustratoren.

Het festival is te bezoeken van woensdag tot en met zondag tussen 12 en 18 uur. Een ticket – catalogus en poëziebundel inbegrepen – kost 12 euro. (6 euro voor personen met een beperking en gratis voor kinderen onder 12 jaar).

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.