27 beste foto’s uit wedstrijd ‘Wie is de Stadsfotograaf van Oostende?’ tentoongesteld

Juryleden Els Verhaeghe, Stephan Vanfleteren en Jimmy Kets kozen uit alle inzendingen eensgezind voor het werk van Jeremy de Salle uit Brussel.© GL
Juryleden Els Verhaeghe, Stephan Vanfleteren en Jimmy Kets kozen uit alle inzendingen eensgezind voor het werk van Jeremy de Salle uit Brussel.© GL
Redactie KW

In de Nieuwe Gaanderijen loopt van 15 maart tot en met 10 mei de openluchttentoonstelling ‘Wie is de Stadsfotograaf van Oostende?’ met de 27 beste foto’s uit de gelijknamige wedstrijd. Uit een totaal van ongeveer 300 inzendingen, koos de vakjury de meest opvallende foto’s van 20 verschillende fotografen.

Van augustus tot november 2020 konden zowel professionele als amateurfotografen hun strafste, origineelste en meest sprekende beelden insturen voor de tweede editie van de fotowedstrijd ‘Wie wordt stadsfotograaf van Oostende?’

Juryleden Els Verhaeghe, Stephan Vanfleteren en Jimmy Kets kozen uit alle inzendingen eensgezind voor het werk van Jeremy de Salle uit Brussel. Hij mag zich nu een jaar lang Stadsfotograaf van Oostende noemen. De wedstrijd zit alvast in de lift; bij de eerste editie werden er nog 200 inzendingen genoteerd.

De driekoppige jury koos niet alleen de stadsfotograaf, maar maakte meteen ook een selectie van de 27 beste inzendingen die tot en met 10 mei te bezichtigen is in de Nieuwe Gaanderijen. Naast meerdere beelden van de kersverse stadsfotograaf zijn er ook een aantal foto’s opgenomen van de Oostendenaar Bert De Busschere en Geert Demuynck uit Oudenburg die tweede en derde werden.

Band met Oostende

“Naast dit erepodium hebben we nog 17 andere fotografen die met één foto zijn opgenomen in de tentoonstelling. Aangezien we door corona nog steeds geen feestelijke opening mochten organiseren, hebben we jurylid Els Verhaeghe uitgenodigd om alle deelnemers bij hun winnende beeld te portretteren. Zo kan Oostende uitgebreid kennis maken met deze creatieve talenten”, aldus schepen Bart Plasschaert (CD&V). In het najaar komt er nog een tentoonstelling met werken van de stadsfotograaf zelf.

Er was wat deining over het feit dat de stadsfotograaf niet in Oostende woont. Zelfs op de gemeenteraad werd hier een vraag over gesteld. “Klopt, maar we willen deze wedstrijd open trekken”, zegt de schepen. “Daarbij komt dat vrijwel alle deelnemers wel een band hebben met Oostende.” Ongeveer een derde van alle inschrijving kwam van Oostendenaars.

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.