Splintergroep Leffinge organiseert LEFART2021

Hubert Boeraeve, Kris Vanmassenhove, Yves Degrieck, Dirk Loncke en Guido De Greef van Splintergroep Leffinge. (foto LC) © luc cassiman 0473616028 MIDDELKERKE
Paul Bruneel

Splintergroep Leffinge is opnieuw springlevend en heeft er zin in om een heerlijke tentoonstelling te organiseren in het eigen dorp. De apotheose is dit weekend, op 26, 27 en 28 november, maar de monumentale beelden van Lieven De Brabandere zijn al enkele weken te zien in de omgeving van de kerk van Leffinge.

Voor de mensen van Splintergroep Leffinge is LEFART2021 een welgekomen evenement, want vorig jaar moest het bestuur de editie van 2020 noodgedwongen afgelasten door corona. LEFART2021 vindt plaats in zaal De Zwerver in Leffinge. De vernissage is op vrijdag 26 november om 20 uur en er is een muzikaal optreden voorzien van Danny Bossaer. Zowel op zaterdag 27 als op zondag 28 november is de expo geopend van 10 tot 12 en van 14 tot 19 uur. Op zondag is er om 11 uur een aperitiefconcertje voorzien dat wordt opgeluisterd door Dries One Man Blues. En dan is er uiteraard nog de vele kunst.

Jonge artiesten

De kunstenaars van Splintergroep Leffinge die hun werken zullen tentoonstellen zijn Yves Degrieck, Kris, Robbe en Bram Vanmassenhove, Dirk Loncke, Charlot Catteeuw en Guido De Greef. Er zijn ook een aantal gastkunstenaars van de partij: Hubert Boeraeve, Christine Vanhove, Dirk Focke, Jacky Tavernier, Benjamin Nollet en Joachim Mares. De beelden van Lieven Debrabandere blijven staan tot en met 28 november. Zowel de tentoonstelling als de optredens in de zaal De Zwerver zijn gratis. LEFART vindt al jarenlang plaats in Leffinge en kan iedere keer rekenen op heel wat publieke belangstelling. De diversiteit van de kunstenaars en de werken dragen hiertoe zeker bij. Er is ook steeds aandacht voor jonge en nieuwe kunstenaars en er wordt meer toenadering gezocht tot de Leffingenaars zelf. In het verleden slaagden de organisatoren van LEFART er ook in om heel wat bekende namen naar Leffinge te halen voor hun tentoonstelling. Bij een bezoek moet je wel rekening houden met de geldende coronaregels.

LEFART2021 in De Zwerver, Dorpsstraat 95 in Leffinge. Meer info over via 0473/ 73 83 40 of 0497/ 59 56 98.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.