Sculptuur The Lovers geplaatst in tuin Messeyne

Patrick Ronse, Hilde Teerlinck en Isabelle De Jaegere bij The Lovers. © (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 22 juli werd de sculptuur The Lovers van Jeremy Deller in tuin Messeyne geplaatst. Deller haalde zijn inspiratie bij het schilderij Adam and Eve (1526) van Lucas Cranach, uit de collectie van de Courtauld Gallery in Londen. Deze speelse sculptuur is een nieuwe creatie gemaakt voor Paradise Kortrijk 2021.

Het monumentaal kunstwerk, in de vorm van een schommel, wordt geflankeerd door de paradijselijke Bijbelse figuren bij uitstek, Adam en Eva, maar voorlopig staan Adam en Eve er nog alleen. Het kunstwerk krijgt vrijdag zijn definitieve vorm en plaats. De grote figuren met vijgenblad worden het frame van de schommel. Dit kunstwerk van drie meter hoog is gebaseerd op het scheppingsverhaal en verwijst zowel naar universele, menselijke verlangens als naar de concepten van goed en kwaad. De Vlaamse Regering besliste onlangs een projectsubsidie van 250.000 euro vrij te maken voor Paradise Kortrijk 2021. “Bovendien verruimt de stad Kortrijk tijdens de zomervakantie de openingsuren van alle indoor locaties van Paradise tot 19 uur. Extra tijd om in het paradijs te vertoeven”, aldus Isabelle De Jaegere, hoofd Stedelijke Musea Kortrijk.

Paradise Kortrijk 2021 loopt nog tot en met 24 oktober 2021. De indoor locaties kan je bezoeken van dinsdag tot en met zondag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten