Schildersatelier ‘Zonnepalet’ liet zich inspireren door Bonnard, Gauguin en Klimt

Enkele van de deelnemers aan de tentoonstelling van het schildersatelier 'Zonnepalet': Danielle Görller, Geert Bonte, Norbert Vanneuville, Mireille Gaytant en Monique Boussemaere. © (Foto JT)
Redactie KW

Voor hun jaarlijkse tentoonstelling hebben de leden van schildersatelier ‘Zonnepalet’ zich geïnspireerd op het werk van drie kunstenaars die de weg naar het modernisme in de schilderkunst hebben geopend: Pierrre Bonnard, Paul Gauguin en Gustav Klimt.

Alle drie zijn het echte “coloristen”, dit betekent dat kleur in hun werk een belangrijke rol speelt en alle drie besteden ze evenveel aandacht aan het decor als aan de personages.

De uitdaging voor de leden was een eigen creatie op het doek te brengen, die blijk zou geven van een sterk persooonlijke kijk op het werk van de door hen gekozen schilder. 33 schilders toverden de benedenverdieping van de Oude Vleeshalle om tot een kleurrijk schilderspalet met een diversiteit aan thema’s.

De leden van schildersatelier ‘Zonnepalet’ stellen hun kleurrijke werken tentoon in de Oude Vleeshalle op de Grote Markt van Veurne, van vrijdag 24 juli tot en met zondag 1 augustus. Bezoekers zijn er welkom van 11 tot 18 uur. Als je de tentoonstelling bezoekt, vergeet dan je mondmasker niet, want de Oude Vleeshalle bevindt zich op de hoek van de Grote Markt en daar geldt nog altijd mondmaskerplicht. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier