Rudy Duyck exposeert zijn unieke werken in eigen tuin

Kunstenaar Rudy Duyck bij een van zijn unieke beelden in zijn tuin.© (Foto Frank)
Kunstenaar Rudy Duyck bij een van zijn unieke beelden in zijn tuin.© (Foto Frank)
Redactie KW

Kunstenaar Rudy Duyck organiseert op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei open tuindagen bij hem thuis. Je kan er op een coronaveilige wijze standbeelden en schilderijen van hen bewonderen.

“Door corona zijn heel wat tentoonstellingen afgelast en galerijen gesloten”, zegt Rudy. “Daarom neem ik dit jaar het heft in eigen handen en kan je tijdens open tuindagen in mijn tuin in de Egaalstraat 9 in Kachtem kunst komen opsnuiven. Ik zal er een 20-tal bronzen beelden exposeren en onder een afdak stel ik ook wat van mijn schilderijen tentoon.” Rudy is al 40 jaar met kunst bezig. “Ik heb negen jaar les gevolgd aan de Tieltse kunstacademie en heb nog leren tekenen bij Geert Devos. Ik heb jaren thuis keramiek gedraaid en ben later overgeschakeld op brons. Vorig jaar heb ik zelfs nog een cursus polieren bij Frank Bogaert gevolgd. Mijn beelden zijn telkens een ‘pièce unique’. Je zal hier dan ook nooit twee keer eenzelfde beeld aantreffen. Met mijn kunst wil ik mijn passie voor de stiel op andere mensen overbrengen.”

De open tuindagen bij Rudy Duyck vinden van 28 tot en met 30 mei plaats, telkens van 10 tot 18 uur. Vrij langs komen kan, maar je kan ook op afspraak passeren door een belletje te geven op 0486 71 77 91.

Rudy exposeert sinds 15 en tot 20 september ook op de beeldenroute in Lissewege. (vadu)

Info www.beeldenroute.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier