Overzichtstentoonstelling van lokale kuntenaars in De Raat

De kunstenaars bij de werken van Klaver Vier, Spermalie. © GS
Redactie KW

Nog tot en met zondag 17 oktober is de tentoonstelling Kunst in de Raat nog te bezichtigen, een overzichtstentoonstelling van diverse kunstvormen van zowel startende als gevorderde kunstenaars.

“Ik zou deze tentoonstelling willen vergelijken met een klavertje vier”, weet priester Rik Verbeke te vertellen in zijn inleidend woord.

“Samenhorigheid, graag willen we mensen verbinden via kunst en de kracht van de schoonheid laten ervaren. Een twee aspect is de materie, pluimpjes, metaal ceramiek, hout. Deze keuze is voor iedere kunstenaar een persoonlijk keuze en is gegroeid uit een persoonlijke interesse. Creativiteit: dit schuilt in iedere mens van kleine onbenullige dingen tot imposante werken. En als laatste, kunst overstijgt, het verbindt mensen rond grote kunst maar ook kleine kunst die een emotionele waarde heeft over generaties heen. Wie bewaart niet een knutselwerkje van zijn kind of kleinkind. Met deze tentoonstelling wille we iedereen de kans geven zijn ding te doen, hoe klein ook.”

Op de vernissage zijn er werken te zien van van Rik Allewaert, UNST groep Spermalie, Gerard Braem, André Degraer, Jessie Descheemaecker, Rita Dewilde, Isabel Dewyspelaere, Ragna Dobbelaere, Kathy Holvoet, Hilde Moreel, Guide Nowé, Eric Piceu, Jan Slabbinck, Rudi Snauwaert en André Callier.

Dit alles vindt plaats in het ontmoetingscentrum De Raat in de Schooldreef 5 in Oostkamp en is te bezoeken telkens van 10 tot 18 uur. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.