Open kunstweekend bij Wy-Art van Aline Wybo: “Verwacht geen perfectie, maar voel de schoonheid”

Aline Wybo en haar helpende hand Heidi Vanhee.© (Foto Nele)
Aline Wybo en haar helpende hand Heidi Vanhee.© (Foto Nele)
Redactie KW

Kunstenares Aline Wybo organiseert voor het eerst haar eigen Open kunstweekend op 7, 8 en 9 mei. Ze werkt onder de naam Wy-Art en al haar werken zijn te bewonderen tijdens het coronaveilige weekend. Jolie Couleur zal aanwezig zijn met haar gekke kinderkapsels.

“In normale omstandigheden vond van 26 april tot en met 9 mei het kunstevenement Atelier in Beeld plaats”, vertelt Aline Wybo (44) van Wy-Art. “Door de aanslepende coronapandemie besloot de organisatie om dit alles niet te laten doorgaan. Vele kunstenaars kunnen hun opendeur niet veilig genoeg organiseren. Via hun website www.atelierinbeeld.be kan je tal van ateliers online bewonderen. Ik vond het heel spijtig dat dit niet live kon doorgaan. Na wat nadenken en raad vragen, besloot ik om mijn eigen open kunstweekend te organiseren, hier bij mij thuis in de Raveschootveldstraat. Ik kan dit alles op een coronaveilige manier geregeld krijgen. Iedereen is alvast welkom om mijn werken te komen bewonderen in mijn eigen huisatelier. Daarnaast ben ik nog volop bezig met de renovatie van mijn oldtimer caravan van het jaar 1969. Die caravan is een deel van mijn kunstatelier geworden. Het is mijn eigen pareltje, mijn relax plekje dat supergezellig ingericht is met aangename muziek, kaarsjes, verwarming en prachtige kunstwerken.”

Mijn wildste gedachten en zottigheden zijn hier te bewonderen

Aline beschikt over een portie gezonde energie en zit boordevol leuke ideeën. Haar werken zijn dan ook heel apart, heel bijzonder. “Tijdens het weekend toon ik mijn eigen creaties in het realiseren en ontwerpen van mijn relief- painting op canvas of glas; het creatief opmaken van stoelen, schoolbanken, schaaltjes, koffers, kaders, muren en noem maar op. Mijn wildste pop-artgedachten en zottigheden zijn te bewonderen. Ik ontwerp ook fotoreportages en antieke letterschuiven op maat. Bij mijn kunstwerken gooi ik al mijn remmen los en laat ik mijn creativiteit de vrije loop. Verwacht alvast geen perfectie, maar voel samen met mij de schoonheid van mijn handgemaakte stukken die elk op zich uniek zijn.”

Gekke kapsels

Jolie Couleur gaat tijdens evenementen graag op stap met haar eigen creatieve en kleurrijke caravan. Tijdens het weekend zal Jolien Carlier aanwezig zijn om de kinderen te voorzien van een gek kapsel of een kleurrijk gezichtje. “Ik ben alvast heel tevreden dat Jolien wil meehelpen om mijn evenement te doen slagen. De nodige hulp krijg ik van Heidi Vanhee. Heidi is ook een creatieve duizendpoot die in Zwevezele woont. Personen die na het weekend willen langskomen, kunnen dit zeker na afspraak. Personen die materialen willen schenken, zijn ook van harte welkom”, besluit Aline.

Het kunstweekend vindt plaats op vrijdag 7 mei vanaf 17 uur, op zaterdag 8 en zondag 9 mei van 10 tot 19 uur, langs de Raverschootveldstraat 3a in Zwevezele. Alle info via 0479 73 00 91, info@wy-art.be of op de Facebookpagina van Wy-Art.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier