https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ontmoetingscentrum Lange Munte breekt open

© (Foto GF)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ontmoetingscentrum Lange Munte lanceert tiendaagse boordevol activiteiten: van wandelvoetbal, go-cart, voetbaltornooi, frietkaarting en barbecue tot lezingen, humor en muziek. Het parcours Vitrinekunst is de kers op de taart.

Onder de noemer ‘OC Lange Munte breekt open’ start vandaag een tiendaagse in de straten en buurten van Lange Munte en Sint-Elisabeth. “Na de lange stilte rond corona

wilden we het culturele leven in en op onze wijken hervatten. De OC-raad wil dat vieren met deze tiendaagse”, duidt voorzitter en coördinator Filiep Devoldere. “Heel wat mensen die hier wonen of een link hebben met de buurt van de Lange Munte en Sint-Elisabeth engageerden zich.” Dries Feys stelde een programma samen. “Iedereen zal zijn gading vinden. Kinderen kunnen op 6 plekken luisteren naar verhalen en op een go-cart circuit rijden, senioren kunnen 3 dagen naeen wandelvoetbal spelen, er is een meezingavond en muziek van onder meer Ann De Winter en humor van Han Solo en lezingen over de ‘exit van corona in de media’ van journalist en reporter bij Eén Stijn Vercruysse, en Brecht Devolder, documentaire- en reportagemaker bij Radio 1. Beiden groeiden op in de buurt”, aldus Dries.

Liefde, warmte en verbinding

Het hoofdaandeel van de tiendaagse die loopt tot en met 3 oktober is het parcours Vitrinekunst. Bezieler Helene Vandamme stelde een parcours samen met meer dan dertig kunstenaars. Het is een outdoor-traject met verrassende en diverse lokale kunst langsheen de vele vitrines in de wijken Lange Munte en Sint-Elisabeth. “De rode draad doorheen deze vitrinekunst is liefde, warmte en verbinding. De verbindende kunstroute wil graag verder gaan dan enkel een aantal kunstwerken achter een vitrine plaatsen. Met deze route willen we ook deelnemers, handelaars, inwoners en bezoekers terug met elkaar in contact brengen”, zegt de voorzitter. “Wij hopen dan ook dat deze route mensen kan samenbrengen en er een mooi gesprek kan ontstaan op straat.”

Victorine Vlaminck.
Victorine Vlaminck. © (Foto PVH)

Victorine Vlaminck is met haar 13 jaar de jongste deelnemer aan de Vitrinekunst. Zij geniet een opleiding economie en Organisatie aan de Pleinschool in Kortrijk en gaat naar de Academie Kortrijk. “Ik teken en schilder zeer graag en doe dit vanaf het eerste leerjaar. Dat is leuk om te doen, liefst met veel en uitbundig kleur. Kleuren zijn voor mij belangrijk”, vertelt Victorine. Op de vraag wat ze schildert en tekent komt een kurkdroog antwoord: “Alles (lacht).” Zij haalde haar inspiratie bij haar mama. “Zij maakt beelden, kleurige dingen. Ik wil daar zeker in verder doen. Ik ben graag creatief bezig met van alles. Academie Kortrijk is een goede academie en ik zie wel wat ik er later mee ga doen”, besluit Victorine.

Voor een vlotte organisatie wordt gevraagd om bij de meeste activiteiten vooraf in te schrijven. Je plaats is dan gereserveerd. Aan de deur kan je ook steeds nog tickets kopen. Hoe je best een ticket koopt of inschrijft staat steeds aangegeven bij de activiteit. Via de website www.kortrijk.be/oclangemuntebreektopen kan je voor de meeste activiteiten online inschrijven. Voor inschrijvingen en meer info kan je ook terecht bij het secretariaat OC Lange Munte, Beeklaan 81 in Kortrijk. (oc.langemunte@kortrijk.be of 0499 779 040)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.