Ontdek ‘kunst in de straat’ met de gratis appgids van Koksijde

Ontdek kunstwerken in open lucht in Koksijde en Oostduinkerke.© MVQ
Ontdek kunstwerken in open lucht in Koksijde en Oostduinkerke.© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Wie tijdens de kerstdagen zin heeft om op een originele manier een vleugje Koksijdse cultuur op te snuiven, kan vanaf 18 december de gratis Erfgoedapp downloaden. Zo ontdek je heel wat basisinfo maar ook interessante weetjes over meer dan 60 kunstwerken in Koksijde-Oostduinkerke.

Via de gratis Erfgoedapp van Faro kom je te weten welke kunstwerken er in Koksijde en Oostduinkerke te vinden zijn, wie een bepaald kunstwerk heeft gemaakt, waar de kunstenaar zijn inspiratie haalde, welk materiaal werd gebruikt… Al die informatie over meer dan 60 kunstwerken in de straten van deze gemeenten steek je gratis op zak. Je stelt zelf jouw kunstroute samen, je stopt bij het kunstwerk in kwestie, je klikt en klaar. Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien?

Hoe werkt het?

Download de Erfgoedapp via Google Play of via App Store. Vanaf 18 december staat ‘Kunst op straat’ online en kan je in enkele stappen alle kunstwerken en info terugvinden.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Jaarlijks voorzien we een mooi budget voor de aankoop van kunstwerken. Dat heeft als resultaat dat we van Sint-Idesbald tot aan Groenendijk een gratis openluchtmuseum hebben met meer dan zestig kunstwerken. Met de nieuwe erfgoedapp kan iedereen onze tour ‘Kunst op straat’ downloaden. Zo ontdek je misschien nog wat kunstwerken die je niet kende en kan iedereen er ook een woordje uitleg over vinden.”

Gratis, praktisch en veilig

Schepen van Cultuur & Erfgoed Stéphanie Anseeuw: “Ik ben bijzonder trots dat we deze digitale tour kunnen voorstellen. Zo maken we onze gemeente nog aantrekkelijker voor wandelaars. Met de erfgoedapp ‘Kunst op straat’ tonen we dat we kunst en cultuur heel belangrijk vinden hier in Koksijde. Het is bovendien helemaal gratis, heel praktisch en veilig om met de app onze mooie gemeente te verkennen. Je vindt gemakkelijk wie de kunstenaars zijn, wat het werk betekent en wanneer het werd gemaakt. Echt een supertoffe manier om ons kunstpatrimonium beter te leren kennen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier