OC in Marke opent weer de deuren voor kunstminnend publiek

Gaby Dejonghe: “In het oc zal je van verschillende kunsttechnieken kunnen genieten. (foto EDB) © Els Deleu Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Ruim 30 amateurkunstenaars delen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober hun passie voor kunst met de bezoekers die naar oc Marke komen tijdens het weekend van Buren voor Kunstenaars.

Buren bij Kunstenaars werd vroeger door de provincie georganiseerd. Aquarelgroep AQ-Crea stelde er al tentoon.

“Toen vroeg de toenmalige voorzitter van de culturele werkgroep of we dit ook open konden stellen voor andere kunstenaars. Vandaar dat er nu verschillende kunstdisciplines te zien zijn”, stelt Gaby Dejonghe, voorzitter van Atelier AQ-Crea.

“Toen Kortrijk en Zuidwest de regionale editie van Buren bij Kunstenaars organiseerden sprongen wij er ook in Marke op”, aldus Gaby die de organisatie op zich neemt, met medewerking van oc Marke en de culturele werkgroep. “Dit jaar zijn we dus toe aan de tweede editie in deze organisatie.”

Modern kantklossen

In oc Marke kan je genieten van verschillende kunsttechieken zoals keramiek, kunstfotografie, modern kantklossen, houtsculpteren, portret- en modeltekenen, juwelen gemaakt uit kneedbare zilverklei en allerlei schildertechnieken zoals aquarel, olieverf en acryl.

“We hebben 30 deelnemers”, vertelt Gaby. “Er komt een aantal leden van onze aquarelgroep AQ-Crea en ook Pascal Vercaemer van het Vrij Atelier Marke was onmiddellijk enthousiast om met enkele mensen te komen tekenen en schetsen. Ze zullen dat doen in de ruimte van het Wijkcentrum waar ze hun stand zullen opbouwen. Verder komen er ook verschillende andere kunstenaars.”

Om deel te nemen aan Buren bij Kunstenaars in oc Marke werd een beurtrol ingevoerd. “Kunstenaars mogen drie keer deelnemen en dan komt er bij meerdere aanvragen eens een andere in de plaats.” Sommige kunstenaars stellen enkel werken tentoon maar anderen geven ook een demonstratie.

In oc Marke kozen ze ervoor om de deuren doorlopend te openen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, telkens van 10 tot 18 uur. Ook de cafetaria is open. De toegang is gratis. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier