Nut en Vermaak hoopt in november vijfde blijspel te kunnen brengen: “Minder publiek in de zaal”

Philip Himpe en Johan Vanden Broucke schreven voor het vijfde jaar op rij een blijspel voor Nut en Vermaak.
Philip Himpe en Johan Vanden Broucke schreven voor het vijfde jaar op rij een blijspel voor Nut en Vermaak.
Redactie KW

‘Stoeien en Knoeien’ is de titel van het vijfde blijspel van het schrijvers- en regisseursduo Philip Himpe – Johan Vanden Broucke. Normaal gezien brengt Nut en Vermaak hiervan vanaf zaterdag 6 november zes opvoeringen in het ontmoetingscentrum KOCN van de wijk Nieuwenhove. “Om tegemoet te komen aan de veiligheid van het publiek snoeien wij per opvoering in het aantal zitjes”, zeggen de auteurs.

“Wij gaan er in elk geval van uit dat binnen een half jaar opvoeringen in Nieuwenhove mogelijk zijn”, steekt Philip Himpe van wal. “Alle 65-plussers kregen al hun vaccin, de rest zal nu snel volgen. November is nog veraf en tegen dan zal het al wel een beetje normaal zijn, zeker? Voor ons is dit in elk geval reden genoeg om zeker ons trouw publiek een leuke, plezante avond te bezorgen met een stuk waarbij je moet lachen. Kortom: ontspanning die wij allemaal zoveel maanden hebben moeten missen omdat het niet kon en niet mocht.”

“Nut & Vermaak wil echt positief nieuws brengen, zeker na al het negatieve dat wij het voorbije jaar moesten verwerken”, pikt Johan Vanden Broucke in. “Stoeien en Knoeien is ons vijfde blijspel op rij met alles erop en eraan. Kortom: datgene waar Nut en Vermaak voor staat. Dat is volks toneel, voor iedereen herkenbaar, met veel plezante situaties die een leuke avond verzekeren in de zaal van het ontmoetingscentrum.”

Genummerde zitjes

Normaal mag de toneelgroep per voorstelling rond de 450 tot 500 toeschouwers verwelkomen. “Straks zullen het er telkens 200 minder zijn”, vervolgt Philip Himpe. “Ik denk dat dit voor gelijk wel evenement met veel publiek zal gelden. Zelf gaan wij daarom ook voor het eerst met genummerde zitjes werken. Vooraf weet iedereen op die manier waar zijn plaats is. En dat zal voor minder files zorgen aan de ingang, zodat zeker op dat vlak de veiligheid verzekerd wordt.”

Minder toeschouwers betekent minder inkomsten voor Nut en Vermaak. “Maar daarom gaan wij de prijs van een ticketje niet verhogen. Het blijft net zoals de voorbije jaren bij 8 euro. Vanaf maandag 6 september start de kaartenverkoop. In totaal zijn er zes opvoeringen gepland. Dat kan je allemaal lezen op de website van het gezelschap”, besluit Johan Vanden Broucke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier