Middelkerks kunstwerk Olnetop krijgt nieuwe toplaag

Kunstwerk Olnetop staat in de steigers want het werk krijgt een nieuwe toplaag.© foto LC
Kunstwerk Olnetop staat in de steigers want het werk krijgt een nieuwe toplaag.© foto LC
Paul Bruneel

Olnetop, het populaire kunstwerk van kunstenaar Nick Ervinck wordt in een nieuw kleedje gestopt. Het bedrijf Art Salvage werd hiervoor aangesproken, dit is een toonaangevend bedrijf dat kunst en erfgoed in stand houdt.

Er verandert op zich niets aan het kunstwerk, alleen wordt een nieuwe laagje gele verf aangebracht zodat het werk weer kan schitteren tussen de andere Beaufortkunstwerken.

Voor het bedrijf is het niet evident om de verflaag aan te brengen, gezien de grillige vormen van het werk. “Structureel onderhoud van deze topwerken is een must, want de weerselementen aan zee zijn meedogenloos”, zegt schepen van Cultuur Natacha Lejaeghere.“We plegen regelmatig overleg met de kunstenaars en nemen onze verantwoordelijkheid om de kunstwerken in topvorm te houden, want ze zijn echt eyecatchers.”

Nick Ervinck, de kunstenaar achter Olnetop, is trouwens een van de spilfiguren in een Middelkerkse zomer vol kunst want de Sint-Niklaaskerk in Sint-Pieters-Kapelle wordt vanaf deze zomer K.E.R.K. Dat staat voor Kunsthalle ERvinck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier