Kunstwerk ‘Stranded’ krijgt nieuwe plaats in het MEC Staf Versluys na beschadigingen

Schepen Alain Lynneel, Magali Vanhaeren, Stefaan Gheysen en Liesbet Billiet bij het kunstwerk ‘Stranded’.© JRO
Schepen Alain Lynneel, Magali Vanhaeren, Stefaan Gheysen en Liesbet Billiet bij het kunstwerk ‘Stranded’.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het kunstwerk ‘Stranded’, een werk van Rossella Biscotti dat deel uitmaakt van de kunstmanifestatie Beaufort 21, krijgt tot november een plaats in het MEC Staf Versluys in Bredene. Op het naaktstrand raakte het kunstwerk eerder verschillende keren beschadigd.

Het onlangs verwijderde kunstwerk van het naaktstrand in Bredene krijgt tot november een nieuwe plaats in het MEC Staf Versluys. Het kunstwerk kreeg het hard te verduren. Meermaals werd het gevandaliseerd, tot het tijdelijk werd verwijderd.

Installatie herdacht

Het strand was geen optie meer, dus dacht men aan het Staf Versluyscentrum. De kunstenares herdacht zelfs een nieuwe installatie om het werk goed tot zijn recht te laten komen.

“We zijn dankbaar voor de vlotte samenwerking bij deze onvoorziene omstandigheden”, klinkt het bij Stefaan Gheysen, algemeen directeur bij Westtoer. “Bredene heeft er alles aan gedaan om dit werk van Beaufort opnieuw te kunnen tonen aan de bezoekers.”

Gesmolten glas

Rossella Biscotti staat vooral bekend om haar onderzoek naar natuurlijke grondstoffen, hun transformatie in aanraking met andere materialen en hun esthetische kenmerken. Door het uitharden van gesmolten glas vervaardigt ze een installatie die doet denken aan zonlicht weerkaatsende elementen op het strand, zoals plassen water, transparante kwallen of olievlekken.

Het kunstwerk ‘Stranded’ ontstond vanuit Biscotti’s verwondering voor de verschillende elementen die dagelijks aanspoelen op het strand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier