Kunstwerk op Zeebrugse strand krijgt indicatiebord

Het kunstwerk werd gemaakt van ruwe beton zodat het zee en wind kan trotseren. Het indicatiebord werd maandag onthuld samen met de kunstenaar en zijn familie. © Stad Brugge
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op het strand van Zeebrugge, bij de Surfclub, heeft de Stad Brugge maandag een indicatiebord onthuld bij het kunstwerk van Jean Bilquin. Het werk staat er sinds Beaufort 2006 en is al die tijd blijven staan.

Het wordt heel wat gefotografeerd als poort naar de zee. Het werk heeft ook een naam en dat staat nu op het indicatiebord samen met de naam van de kunstenaar. Het noemt “De man die de boot zag in de lucht”. De drieduizend kilogram wegende kano met menselijke figuren rust op tien meter hoge schragen. Het werk lijkt boven de branding te zweven.

De Brugse burgemeester is Boudewijn Verhelst dankbaar die destijds het voorstel deed om meer duiding te geven bij het kunstwerk. “Als stad gingen wij snel in op het voorstel en zijn blij dat het arduinen indicatiebord nu klaar is en mocht onthuld worden samen met de 84 jarige kunstenaar”, zegt de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.