Kunstschilder Roland Heirman lanceert eigen boek

(foto AVH)
Redactie KW

Roland Heirman lanceerde gisterenavond zijn boek ’40 jaar schilderijen en poëzie’. Daarin vertelt de kunstschilder zijn ervaringen van de voorbije jaren. In de 128 bladzijden kan je eveneens de schilderijen die in België en buiten de landsgrenzen verspreid zitten, bekijken.

Een van de kunstwerken van Heirman belandde inmiddels in Houston in de Verenigde Staten. Een ander werk vertoeft in Israël en ook in Duitsland belandden meerdere werken van de Maldegemse kunstschilder bij mensen thuis.

Gevoel gevolgd

“Toch zijn er ook werken vernietigd door ongevallen en brand, of zoekgeraakt door scheidingen en dergelijke. Gelukkig heb ik de meeste werken kunnen traceren om ze in mijn boek te verwerken. Het is een retrospectief boek over mijn ervaringen. Ik beschrijf hoe ik evolueerde van amateur en hobbytekenaar tot klassiek kunstenaar. Bovendien heb ik mijn kunst altijd gecombineerd met bijhorende poëzie. Daarbij heb ik altijd mijn eigen gevoel gevolgd”, legt Roland Heirman uit.

Samen met de lancering van het boek organiseerde de kunstschilder eveneens een wedstrijd. Daarbij moest geraden worden wie op het schilderij van deze foto werd afgebeeld. “Daaruit kwamen de gekste antwoorden, maar uit de goede antwoorden werd een winnares gekozen. Het is duidelijk zanger Mathieu Terryn van de groep Bazart. Ik zat eens televisie te kijken en zijn karakterkop viel me meteen op. Ik wilde hem meteen portreteren”, lacht Heirman. Het boek is te koop via de webshop van de Standaard Boekhandel of via rolandschilderijen.com/kunstboek.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier