Kunstroute pARTcours viert tiende verjaardag in de wind

De kunstenaars lieten zich inspireren door het thema wind.© (Foto GF)
De kunstenaars lieten zich inspireren door het thema wind.© (Foto GF)
Redactie KW

In het pinksterweekend zou de tiende editie van kunstroute pARTcours normaal gevierd worden met toeters en bellen. Het coronavirus strooit echter alweer roet in het eten, maar dankzij de ontembare creativiteit van enkele Zedelgemse kunstenaars, krijgen lokale kunstliefhebbers toch een alternatieve feesteditie voorgeschoteld.

Van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei kun je met behulp van een uitgestippelde fietsroute op een leuke en veilige manier liefst 14 locaties bezoeken.

Lokale kunstenaars stellen er hun werk aan je voor van achter het venster van hun woning of op hun oprit, in de voortuin van de Priorij van Bethanië in Loppem of aan het raam van een openbaar gebouw zoals het gemeentehuis in Zedelgem. Iedere locatie is aangeduid met een nummer op het plan.

De deelnemende kunstenaars lieten zich voor deze feesteditie inspireren door het thema ‘wind’. De route is 38,5 km lang en kan in één keer gereden worden of gespreid worden over meerdere dagen. Starten gebeurt aan de Priorij van Bethanië met een reeks windgedichten, samengesteld door literaire kring Het Beleefde Genot, en enkele werken van lokale kunstenaars. Speciaal voor de allerjongsten werd een familiezoektocht uitgestippeld. Kindjes kunnen bij elke locatie op zoek gaan naar een vlieger met een specifiek symbool. (BC)

www.zedelgem.be/partcours

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier