Kunstenfestival The Crystal Ship is op zoek naar grote muren in Oostende

Meer dan zeventig grote werken vormen vandaag al een uniek kunstparcours in Oostende. Ook dit jaar plant de organisatie een nieuwe editie en daarvoor is de zoektocht gestart naar nieuwe muren. Men is vooral op zoek naar grote muren.

© (Foto GLO)
© (Foto GLO)

Tijdens The Crystal Ship creëren wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars gigantische muurschilderingen en kunstinstallaties in de open ruimte. Samen vormt dit een permanent artistiek parcours in de binnenstad van Oostende. In zijn genre is The Crystal Ship het grootste festival in Europa.

“De voorbije jaren kregen we al heel wat muren aangereikt waar kleine interventies op mogelijk waren”, zegt curator Bjørn Van Poucke. “Dit jaar doen we specifiek een oproep naar grote muren. We gaan natuurlijk ook zelf proactief op stap zoals andere jaren, maar aarzel dus niet om een eigen muur in te schrijven als je denkt dat die een meerwaarde kan betekenen voor ons kunstenparcours in Oostende.”

Woon je in Oostende of een deelgemeente en wil jij ook deel uitmaken van The Crystal Ship? Heb je een muur, gevel of garagepoort die zichtbaar is vanop de straat? Surf dan naar www.visitoostende.be/mijnmuur en maak kans op een uniek kunstwerk op jouw gevel.

Welke muren komen in aanmerking? Grote muren met een oppervlakte van meer dan 30 m², zo weinig mogelijk ramen in de gevel, de muur is goed zichtbaar vanop de openbare weg, de locatie is makkelijk bereikbaar te voet en met de fiets en moet in Oostende liggen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.