Kunstenares Pia Burrick zet de deuren van haar nieuwe glasatelier open in Sint-Kruis

Glaskunstenares Pia Burrick heeft een gloednieuw atelier. © Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De 62-jarige Pia Burrick is al 38 jaar bezig met kunst en dan voornamelijk glaskunst. Ze is onlangs verhuisd van Sint-Andries naar haar ouderlijke woonst aan de Waterwilgen 3 in Sint-Kruis. Ze liet Jason Slabbynck een ontwerp maken om van de garage van toen een heus glasatelier te maken. Zondag 29 augustus kan je het bewonderen.

“Het gaat om een bungalow van het jaar 1956. De garage is nu een zwart houten pand met veel glas zodat er heel wat lichtinval is. Het glasatelier is zes bij acht meter groot. Door corona zag ik veel veranderen. Plots had ik 32 kandidaten voor een opleiding, maar werden grote tentoonstellingen geannuleerd. Ik hoop dat die volgend jaar gepland kunnen worden. Ik trek dan met mijn werk naar expo’s in Wenduine en Antwerpen en tevens ook naar de Tentuinstelling in Westkapelle.

Atelier zondag open

In november zal ik in eigen stad mijn werken laten bewonderen in Het Ateljee in de ‘s Gravenstraat. De eigenares van het pand is een cursiste van mij aan de academie waar ik al jaren glaskunst geef. Ik was een van de eerste kunstenaars van de lichting van Handmade Brugge. Ik ben trots op mijn nieuwe glasatelier en hoop op 29 augustus heel wat volk te mogen verwelkomen. Je bent welkom tussen 11 en 19 uur in de Waterwilgen 3 in Sint-Kruis (in de buurt van de Brieversweg en De Linde)”, besluit Pia Burrick. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.