Kunstenaar van Beaufort 21 in De Panne zoekt oorlogsverhalen

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Voor de Triënnale Beaufort 21 is de Amerikaanse kunstenaar Michael Rakowitz op zoek naar objecten en persoonlijke verhalen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. De kunstenaar creëert een kunstwerk in De Panne.

Michael Rakowitz onderzoekt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Hij zoekt mensen die over deze tijd een verhaal willen vertellen of een herinnering willen delen. De Amerikaan wil zijn kunstwerk in De Panne tevens inspireren op objecten of kopieën van voorwerpen die de verhalen en herinneringen tastbaar maken.

“Michael Rakowitz is als kunstenaar voortdurend op zoek naar verhalen van trauma en oorlog, en naar objecten waar een geschiedenis aan vasthangt. In de context van de Beaufort 21 vraagt hij zich af hoe de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog vandaag nog verder leeft in België in verhalen en in objecten. Hopelijk hebben mensen nog verhalen van (groot)ouders of staan er nog herinneringen aan deze moeilijke tijd in de huiskamer, eender waar in België”, aldus curator Heidi Ballet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.