‘Kunst in ‘t Steedje’: inwoners en kunst dichter bij elkaar

Kunstenaar Lieven Debrabandere, samen met de leden van de cultuurraad en het stadsbestuur, tijdens de voorstelling van het kunstproject 'Kunst in 't Steedje'. © Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Nog tot en met zondag 12 september vindt in het centrum van Gistel een opvallend kunstproject plaats: ‘Kunst in ‘t Steedje’. “Met dit project slaan de cultuurraad en de cultuurdienst de handen in elkaar om kunst letterlijk dichter bij de mensen brengen”, zegt schepen van Cultuur Ann Bentein (Open VLD).

Het idee voor dit nieuwe project groeide tijdens het dagelijks bestuur van de cultuurraad. Voor het tweede jaar op rij werd Artelier afgeblazen omwille van corona. De nood om de kunstenaars een forum te geven in Gistel was echter groot. “Niet iedereen heeft het geluk om van thuis uit met kunst in aanraking te komen. Voor velen lijkt de drempel naar een galerij of musea nog altijd te hoog”, legt de schepen uit. “Met dit project slaan de cultuurraad en de cultuurdienst de handen in elkaar om kunst letterlijk dichter naar de mensen te brengen.”

Kunst in etalages

“Voor deze kunsttentoonstelling worden er werken tentoongesteld op vertrouwde plaatsen in het openbaar en in de etalages van plaatselijke handelaars”, vult cultuurraadvoorzitter Filip Debaillie aan. “Meer dan 35 kunstenaars waren enthousiast om op dit zomerse en coronaveilige initiatief in te spelen. Ook meer dan 35 winkeliers waren bereid om hun etalage ter beschikking te stellen en een kunstwerk tussen hun verkoopwaar een ereplaats te geven.” Je kan de werken van Gistelse kunstenaars al wandelend ontdekken. In vrijetijdscentrum Zomerloos en de bibliotheek kan je een brochure oppikken. Bij elke etalage en kunstwerk hoort ook een QR-code die meer info geeft. Wie een selfie maakt bij een van de werken en die doorstuurt naar cultuur@gistel.be, maakt kans op een leuke prijs. (TVA)

Meer info vind je op www.gistel.be en kunst-int-steedje.webnode.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier