https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kunst en dementie in Hardoy

(foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Binnen het woon-zorgcentrum Hardoy zijn ze druk in de weer om er een kunstproject uit te werken. Met ‘Kunst en Dementie’ zullen enkele plaatselijke kunstenaars en een aantal bewoners hun creatieve werken voorstellen.

De aanleiding is de Werelddag Dementie op 21 september. Op die dag wordt de tentoonstelling open verklaard met een woordje uitleg over het tot stand komen van de werken en de bedoeling ervan. “Tijdens een aantal workshops in onze residentie zijn de creatieveling bezig om kunst te creëren. Het is mooi om zien hoe zij een mooie aanvulling zullen brengen op het werk van enkele gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente”, zegt directrice Barbara De Poorter.

Per opbod

De werken blijven daarna nog tot 15 oktober te bezichtigen in de ontvangstruimte van de residentie. Bovendien worden alle tentoongestelde werken te koop aangeboden. “Iedereen krijgt de kans om een bod uit te brengen op de werken en dit bod wordt bewaard tot het einde van de tentoonstelling. Is er een hoger bod, dan word je gecontacteerd zodat je het kunt verhogen”, aldus de directrice.

Fietslabyrint

Met de opbrengst hoopt het woon-zorgcentrum een fietslabyrint aan te kopen. Daar hangt een prijskaartje aan van 5.300 euro. Het fietslabyrint is een interactief fietstraject dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die in het woonzorgcentra verblijven en er dankzij dit traject rustig kunnen genieten van een fietstochtje. Ze herkennen er huizen, straten en locaties. Fietsend herinneringen ophalen, samen met medebewoners en verzorgenden, is de bedoeling van dit project. De bieders zijn dus welkom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten