Kortrijkse kunstenaars stellen tentoon in Waregem

Mady Herman in haar atelier.©ELS Deleu
Mady Herman in haar atelier.©ELS Deleu
Els Deleu

Kunstenaressen Mady Herman uit Heule en Corine Vanhoenacker uit Kortrijk stellen nog tot 2 tot 12 april tentoon in ’t Koetshuis bij Baron Casier in Waregem.

“We zetten een tentoonstelling op in het teken van de vrouw”, stelt Mady. Er komen glassculpturen van torso’s, buikjes en ‘poepjes’ van Mady en werken met houtskool, pastel of schilderijen in het thema van de vrouw van Corine.

Mady en Corine leerden elkaar kennen via ‘Cercle Royal Artistique Mouscronnois waar Corine bij is, die al samen met de Kortrijkse Sint-Lucasgilde, waar Mady ondervoorzitter is, tentoonstellingen organiseerde.

Reserveren

De tentoonstelling was gepland vorig jaar rond dezelfde periode maar deze werd toen afgelast. “Nu kan alles plaatsvinden mits de nodige veiligheidsnormen”, vertelt Mady.

Haar man Luc Declercq is van Waregem afkomstig. “We gingen er vroeger uit en ik droomde ervan om ook daar eens mijn werk te kunnen tonen. Bovendien is er in Waregem ook een academie waar je glaskunst kan volgen, dus is het interessant om daar eens te kunnen tonen wat je met glas allemaal kunt doen.”

Mady doet zowel grafiek als glaskunst. “Soms ben ik een hele tijd bezig met glaskunst, en dan schakel ik weer over op grafiek, waar ik dan weer een hele tijd mee bezig ben. Het overschakelen van grafiek naar glaskunst gaat makkelijker dan het omgekeerde.” Mady werkt thuis in een aparte ruimte, waar ook haar oven staat.

Ze is nu al werken aan het voorbereiden voor een tentoonstelling binnen twee jaar.

De gratis tentoonstelling in het Koetshuis aan de Stationstraat 31 in Waregem loopt nog tot 12 april en kan telkens van 14 tot 18.30 uur bezocht worden op afspraak, zodat er niet teveel volk tegelijk aanwezig is. Voor een afspraak kan je bellen met Mady op 0497 57 80 19.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.