Koksijde doet oproep: geef een bal aan Beaufort

Koksijde heeft blijkbaar iets met ballen. Ook de grote bal ‘Really Shiny Things’ van de Britse kunstenaar Ryan Gander voor het gemeentehuis is een Beaufort-kunstwerk.© (Foto MVQ)
Koksijde heeft blijkbaar iets met ballen. Ook de grote bal ‘Really Shiny Things’ van de Britse kunstenaar Ryan Gander voor het gemeentehuis is een Beaufort-kunstwerk.© (Foto MVQ)
Redactie KW

Voor de volgende editie van kunsttriënnale Beaufort is het lokaal bestuur Koksijde op zoek naar iedereen die een voetbal, strandbal of ander soort sport- of speelbal wil schenken voor de creatie van een groot kunstproject. Het gaat om een kunstwerk van een Belgische kunstenaar dat tijdelijk te bezichtigen zal zijn in de duinen van Koksijde en waarvoor allerhande speelballen als inspiratie zullen dienen.

Stéphanie Anseeuw, schepen van cultuur, licht een klein tipje van de sluier: “We zijn op zoek naar ballen in verschillende maten en soorten zoals een strandbal, basketbal, volleybal, voetbal, krachtbal of speelbal. Graag zo divers mogelijk en met een duidelijk reliëf. Schenk jouw sport- of speelbal en wie weet zal je deze herkennen in het kunstwerk van Beaufort in Koksijde!” Verder wil de schepen nog niks loslaten over hoe die ballen zullen worden gelinkt aan het vooralsnog mysterieuze nieuwe Beaufort-kunstwerk: “De mensen krijgen de bal niet terug. Waarschijnlijk wordt hun bal gebruikt maar er is geen garantie… In elk geval hebben ze een leuke inbreng in het kunstproject. Het is meer zinvol om ballen te gebruiken van mensen uit de omgeving dan nieuwe ballen te gebruiken. Op die manier wordt het spel en dagelijkse leven van lokale mensen in het werk geïntegreerd.

Praktische info

De ballen worden ingezameld in de inkomhal van de bibliotheek tijdens de openingsuren. De ballen moeten tussen de 4.5 cm tot maximum 65 cm diameter hebben. Maar alle structuren, soorten, maten,.. zijn welkom! Heb je een speciale bal met reliëf die je niet meer gebruikt? Ideaal!

Meer info bij Cultuur & Erfgoed – tel. 058 53 34 40 – cultuur@koksijde.be

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.