Knokke-Heist pakt uit met originele vervanger voor reusachtige kameleon

Charlotte De Cock versiert het Vanbunnenplein met een grote kameleon. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De reusachtige kameleon, die in het kader van Beaufort ‘21 op het Van Bunnenplein moet komen, loopt opnieuw vertraging op. Het gemeentebestuur zorgt ondertussen voor een originele vervanger: streetartartiest Charlotte De Cock schilderde een grote kameleon op de stenen van het Vanbunnenplein.

Het kunstwerk van Jeremy Deller moet naast een sculptuur ook een leuk speeltoestel voor kinderen worden. Vanuit de bek kunnen kinderen zich langs de tong naar beneden laten glijden. Door de coronacrisis is de levering van de kameleon al wekenlang vertraagd. Ondertussen werd de deadline opnieuw opgeschoven met minstens eind van deze maand.

Kwalitatief verankeren

“We missen enkele belangrijke materialen die nodig zijn om de kameleon kwalitatief te verankeren en daarom wachten we liever nog even. We willen geen risico lopen want het is de bedoeling dat het werk er minstens 10 jaar zal staan”, aldus organisator Westtoer.

Het gemeentebestuur vond ondertussen een originele oplossing en vroeg artieste Charlotte De Cock om een reusachtige kameleon te schilderen op de stenen van het Vanbunnenplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier