Kim (39) zet atelier langs kunstroute Art To Art open

Kim Timmerman. (foto Nele)
Redactie KW

Kim Timmerman (39) zoekt haar verademing in de kunst. De Wingense creëert keramiek en aardewerk en organiseert zelf workshops. Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober neemt ze deel aan kunstroute Art To Art.

“Ik leerde op 20-jarige leeftijd van kunst proeven”, vertelt Kim. “Toen volgde ik een reeks van een tiental lessen bij Kunstkring Wenghina in Wingene. Raar maar waar, maar na de lessenreeks kwam er geen vervolg en mijn kunstzinnige gevoel kwam niet echt tot uiting. Er werd een algemene stop ingelast tot zowat zes jaar geleden. Tijdens mijn bezoek aan Buren bij Kunstenaars heb ik mijn liefde voor keramiek herontdekt. Ik wilde opnieuw lessen volgen en kwam opnieuw bij de kunstkring terecht. Ik volgde vrij atelier en lessen pottendraaien en mijn voorkeur ging uit naar het boetseren.”

“Mijn speciale aandacht richtte zich op het boetseren rond het onderwerp ‘vogels’. Ik deed aan Raku-kunst, ontwierp mijn eigen vogels waarin een onvoorspelbaar karakter terug te vinden is. De verschillende vogels met elk hun eigen uitdrukking staan mooi geposeerd in mijn huis.”

Metaal

Kim wilde de ingeslagen weg rond kunst verder bewandelen en richtte een kunstatelier in. “Mijn kunstgevoel zat uitstekend, maar het alleen werken vond ik maar niks. Ik wilde in groep mooie zaken creëren en zo ging ik van start in mijn eigen kunstatelier. Om mijn kennis verder te ontwikkelen schreef ik mij in bij de Kunstacademie in Tielt. Momenteel leer ik er glazuren en ik leer experimenteren met van alles en nog wat. Door corona vielen de workshops stil, maar naar de herfstvakantie toe komt daar verandering in. Iedereen kan bij mij lessen volgen en ervaring is echt niet nodig. Er worden mooie creaties met klei gemaakt en daarbij hoort aardewerk en keramiek. Als ik aan kunst doe dan laat ik het vrolijke en speelse in mij werken. Ik werk ook graag met metaal. Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober neem ik deel aan de kunstroute Art To Art. Ik zie dit als een soort opendeur.”

“De kunstroute loopt dwars doorheen de gemeente en je kan er meer dan 20 kunstenaars aan het werk zien. Iedereen stelt dan ook vol plezier zijn of haar atelier open.” (NS)

Het atelier van Kim is te vinden langs de Kapellestraat 30b in Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier