Jongerenkunst palmt Brugse binnenstad in met ‘Kunstenal wandelt’

Mixed media on canvas presenteert Esther Cornelis met haar werk ‘Madonna’©0475515928 Johan Vanparys
Mixed media on canvas presenteert Esther Cornelis met haar werk ‘Madonna’©0475515928 Johan Vanparys
Redactie KW

In onze provinciehoofdstad valt er eindelijk weer wat te beleven in jongerencafés en andere adresjes bestemd voor la jeunesse , maar dan wel in en op de ramen van deze hot spots .

‘Kunstenal wandelt’ is een parcours langs twaalf adressen in de Brugse binnenstad. Het kunstenlandschap is vandaag een lappendeken van stijlen en dragers en daar is dit initiatief een schoolvoorbeeld van. Op een venster van De Tank (Burg 4) valt vooral de beeldcreatie van Frieke Verlé op, die tekeningen van verschillende gezichten na elkaar monteerde. Wie graag gelaatsuitdrukkingen bekijkt, kan ook terecht aan de achterkant van de (jongeren)radiozender Villa Bota, gelegen aan Park 3. Daar stelt Charlot Catteeuw tentoon.

Mixed media on canvas presenteert Esther Cornelis met haar werk ‘Madonna’ (zie foto) in een fraai huis op het adres Eekhoutstraat 26. In Snuffel Hostel (Ezelstraat 42) oppert Anne Verbeure middels een animatievideo de vraag ‘Wat rijmt er op Rousseau?’.

Surreëel is de snedig gemonteerde multimedia montage van Emily Maenhout in café ’t Verdriet van België (Sint-Jansstraat 1), samen met Paula Mostaert (Geldmuntstraat 9) één van dé uitgaansplekken van jong-Brugge. In deze laatste horecazaak kun je stilstaan bij een diaprojectie, van de hand van Florien Allemeersch.

Wie nog meer jonge kunst wil ontdekken op het traject van ‘Kunstenal wandelt’ kan vandaag nog de benen strekken tijdens een gezonde wandeling in Die Scone en wel van 16 uur tot 23 uur. In die zeven uur staan de beamers gericht op de geëxposeerde kunstwerken.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier