Jaarlijkse KNOFlook-kunstroute is terug in Heule: “Vormen als werkgroep hecht team”

De werkgroep ‘KNOFlook’ vergadert steeds aan het Focus-gebouw in Heule.© Kurt De Schuytener
De werkgroep ‘KNOFlook’ vergadert steeds aan het Focus-gebouw in Heule.© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Heule heeft een hart voor cultuur. De jarenlange traditie van KNOFlook-route is daar het levendig bewijs van. Wellicht komt nu ook ‘Knoflook’ (Kunst Naast Ons Feest) terug. Na een cultuurloos 2020 gaat het nu opnieuw aan de slag, met liefst 27 kunstenaars op 11 locaties.

“We gaan er met de werkgroep volop tegenaan”, zegt Nancy Geeroms. “Merendeel van de kunstenaars hadden al voor vorig jaar toegezegd.” De organisatoren bieden kunst van alle genres zodat iedereen zijn gading vindt. Tijdens de Tinekesfeesten kan zowel de ‘kunstminnende’ als de ‘kunst ontdekkende’ toeschouwer genieten van een route vol schoonheid. Heule is dus meer dan een feestgemeente alleen.

Cultuurbende

De KNOFlook-werkgroep vervelde begin januari tot een volledig nieuwe cultuurbende. Na de jubileumeditie namen Dirk Vandezande, Philippe Costeur en Mieke Vyncke afscheid. Nancy Geeroms, Patrick Verhulle en Marijke Rummens verwelkomden Matias Vandenbossche, Sven Bossu, Ronny Claeys, Els Dresselaers, Johan Lapère, Marleen Marquant en Hilde Vernou in de knoflookwerkgroep. Matias Vandenbossche werd de nieuwe voorzitter maar wierp al snel de handdoek in de ring. Matias is nu coördinator van ontmoetingscentrum De Vonke. Patrick heeft vorig jaar in september afgehaakt omwille van professionele redenen.

De nieuwe achtkoppige KNOFlook-werkgroep besloten bewust om zonder voorzitter verder te werken. “Ieder lid van de werkgroep neemt een deel van de taken op zich. Allen samen vormen we nu een hecht team”, vertelt Nancy.

Schrikkeljaar zet tellers gelijk

“Vorig jaar hebben we lang getwijfeld om een coronaproof KNOFlook-editie te brengen. Door de verstrenging van de coronaregels konden we toen onmogelijk voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en besloten we om een jaar te ‘schrikkelen’. Nu is de 21ste editie in 2021, en de 22ste editie in 2022. Het wordt gemakkelijk tellen. (lacht) Dat we in september een mooie KNOFlook-editie brengen is een feit. Zet deze alvast maar in je agenda”, besluit Nancy Geeroms.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier