Jaar na 45ste verjaardag kan Serge toch zijn werken tonen aan publiek in Rollegem-Kapelle

Kunstschilder Serge Vangheluwe uit de Krokusstraat in Rollegem-Kapelle stelt dit weekend, van 11 tot en met 13 juni, tentoon in de L!nk in Sint-Elooiswinkel. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Kunstschilder Serge Vangheluwe uit de Krokusstraat in Rollegem-Kapelle stelt dit weekend, van 11 tot en met 13 juni, tentoon in de L!nk in Sint-Elooiswinkel. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Serge Vangheluwe pakt komend weekend uit met een tentoonstelling in De L!NK in Sint-Eloois-Winkel. De 46-jarige kunstenaar uit Rollegem-Kapelle stelt er een honderdtal van zijn abstracte schilderijen tentoon. “Het voorbije jaar waren er niet veel mogelijkheden om met werken naar buiten te komen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit.”

Serge Vangheluwe werd in 1975 geboren in Izegem. Hij groeide op in Sint-Eloois-Winkel en geraakte al snel gefascineerd door tekenen. Op het einde van de jaren 90 begon zijn ontdekkingstocht in de wereld van de abstracte schilderkunst.

In 2009 nam Serge voor het eerst deel aan ‘Buren bij Kunstenaars’ en toonde hij zijn werken aan het grote publiek. “Iets dat we het voorbije jaar door de coronacrisis spijtig genoeg niet hebben kunnen doen”, aldus de kunstenaar die beroepsmatig als verpleegkundige werkt in het operatiekwartier van AZ Delta in Menen.

De kunstenaar plant om de vijf jaar een verjaardagstentoonstelling in Sint-Eloois-Winkel. “Ik woon nu wel in Rollegem-Kapelle, maar de band met Sint-Eloois-Winkel blijft. Vorig jaar vierde ik mijn 45ste verjaardag, maar de verjaardagstentoonstelling kon door de coronacrisis niet doorgaan. Ook een geplande tentoonstelling in het najaar viel om diezelfde reden volledig in het water.” Serge bleef echter volop schilderen.

Webshop gelanceerd

“In normale jaren stel ik mijn werken bijvoorbeeld tentoon in een restaurant of tijdens een groepsvoorstelling. Het voorbije jaar was dat niet mogelijk. Ik creëerde een webshop om mijn schilderijen toch tot bij de kunstliefhebber te brengen en schilderde ook erg veel. Ik zocht ook naar een nieuw genre. Zo zal men in de nieuwe kunstwerken ook bijvoorbeeld schedelkoppen terugvinden. Inmiddels heb ik het nieuwe genre onder de knie.”

“De coronacrisis heeft voor vernieuwing gezorgd in mijn werken, terwijl het anders misschien moeilijker zou zijn om nieuwe genres te ontdekken.”

Aanstaande zondag viert Serge zijn 46ste verjaardag. Dat zal hij in De L!NK doen waar hij van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni zijn werken tentoonstelt.

Naambekendheid

“Ik ben heel tevreden dat een expositie terug kan. Op die manier kom ik nog eens naar buiten met mijn werken. De expositie kan een belangrijke heropflakkering betekenen naar naambekendheid.” In totaal zullen in De L!NK een 100-tal recente werken van de kunstenaar te zien zijn.

Ondertussen blijft Serge ook verder werken aan nieuwe werken. Dit najaar staat er al een nieuwe expositie op de planning. De expositie die vorig jaar in november zou gebeuren, is verschoven naar november 2022.”

Info over de werken van Serge Vangheluwe: www.abstractpaintingsserge.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.