Inge en zoon Jaro uit Oostkamp geven glaswerk een unieke toets

Inge Vermet en Jaro Brusseel met enkele ontwerpen.© LS
Inge Vermet en Jaro Brusseel met enkele ontwerpen.© LS
Redactie KW

Inge Vermet en haar zoon Jaro Brusseel uit Oostkamp startten in het najaar van 2020 een creatieve onderneming. Onder de naam ‘In Speculo’ spuiten ze glaswerk in kleur, een nieuwe uitdaging waarbij ze op persoonlijke aanvraag van de klant werken.

Samen met haar man Brian Brusseel, heeft Inge Vermet 20 jaar ervaring als zaakvoerder van het carrosseriebedrijf Jaro’s Liquid Solutions. “In november werd ik aangesproken door een winkelier die geurkaarsen verkoopt, met de vraag of het mogelijk is om het glas in kleur te spuiten. Dankzij het materiaal dat wij hebben en onze knowhow uit het carrosseriebedrijf, kunnen we voldoen aan die vraag”, vertelt Inge. “De verf die we gebruiken voor het glaswerk is in België niet te verkrijgen, we bestellen die voorlopig in Duitsland.”

Het gepersonaliseerde glaswerk is ook ideaal als geschenk of om een vaas in huis een frisse toets te geven: “Het is mogelijk om zelf een glazen vaas bij ons binnen te brengen. Dan zoeken we de kleur die bij de vraag aansluit. Het is ook mogelijk om een naam of logo bij te plaatsen”, legt Jaro uit.

Blikvanger

“Ik studeer om in de verkoop te werken en dit is een goede leerschool in de praktijk. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwerpen, alsook voor de promotie via sociale media. We zijn te volgen via onze Facebookpagina en op Instagram.” Ook het logo van In Speculo is een ontwerp van Jaro Brusseel: “‘In Speculo’ is Latijn voor ‘in glas’, dat vonden we een leuke naam om mee naar buiten te komen, die ook zegt waar we voor staan.”

Inge en Jaro hopen in de toekomst meer samenwerkingen met de horeca te kunnen aangaan, alsook met doopsuikerwinkels of binnen de decoratiewereld. “Zo kunnen we bijvoorbeeld een grote vaas voor de ingang van een winkel tot een uniek stuk maken met een gekozen kleur en het logo van de winkel erop, zoiets kan een blikvanger zijn. We kunnen volledig binnen de gevraagde huisstijl aan de slag. Glas is een heel creatieve ondergrond en de mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Het is dan ook telkens leuk en motiverend werken. Mensen zijn altijd welkom om hun project met ons te bespreken.” (LS)

Info: www.inspeculo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.