Gianni Vantuyne mocht talent etaleren tijdens ‘Lokale Helden’: “Ideale kans om anderen kennis te laten maken met mijn muziek”

(foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het jeugdhuis van Beernem vorig weekend opnieuw ‘Lokale Helden’. Tijdens die concertenavond kunnen bezoekers genieten van lokaal opkomend talent. “Ik merkte de dag nadien al invloed op mijn sociale media.”

Op zijn zestiende nam Gianni Vantuyne (21) voor het eerst een gitaar in de hand. Na een moeilijke periode vormde dat voor hem de ideale uitlaatklep. “Ik had een zware periode achter de rug met een depressie en kreeg toen eens een gitaar in mijn handen. Sindsdien heb ik hem nooit meer neergelegd en ben ik dagelijks tot drie uur met muziek bezig. Muziek maken, dat is een vorm van therapie voor mij.

Eigen nummers

Een tweetal jaar na zijn eerste contact met muziek, mocht Vantuyne voor het eerst optreden. “Dat begon met kleine optredens waarop ik hier en daar een nummer mocht spelen. Later ontwikkelde ik natuurlijk meer eigen nummers en kon ik zelf een optreden geven. Je moet natuurlijk genoeg muziek hebben en intussen is dat het geval. Ik schrijf namelijk ook zelf nummers en in een zijproject bespeel ik ook andere instrumenten en werk ik als producer. Corona gooide roet in het eten van veel concerten, maar gaf me de tijd om eigen muziek te maken”, gaat de Beernemse muzikant verder.

Muziek maken, dat is een vorm van therapie voor mij

Live optreden

Initiatieven zoals Lokale Helden in Beernem zijn dan ook erg belangrijk. Vantuyne droomt naar eigen zeggen “zoals elke beginnende artiest” van veel meer dan lokale optredens. “Ik wil mijn muziek aan de wereld laten horen. Daarom is Lokale Helden van groot belang. Die avonden zijn altijd goed georganiseerd en er komt veel volk naartoe. Zij leren je muziek kennen en beginnen je eventueel te volgen. De dag nadien merkte ik al de invloed van dat concert op mijn sociale media”, vertelt Vantuyne. Bovendien zijn live optredens het summum voor muzikanten als hij. “Mijn muziek spelen voor een publiek en tonen wat ik in mijn mars heb, daarvoor doe ik het. Daar haal ik zelfvertrouwen uit”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier