Geen overrompeling bij opening Light ART

In elk werk zal de invloed van grote kunststromingen herkenbaar© MM
In elk werk zal de invloed van grote kunststromingen herkenbaar© MM
Redactie KW

In Knokke-Heist is zaterdagavond het lichtkunstfestival Light ART van start gegaan. De bevoegde diensten zetten de dagen voordien het licht op groen om het spektakel te laten plaatsvinden. Een overrompeling zoals bij Wintergloed in Brugge een week eerder, bleef uit.

Knokke-Heist besloot eerder al om geen reclame meer te maken op sociale media voor Light ART om zo te vermijden dat er extra volk zou komen. Sowieso is er een wezenlijk verschil tussen het lichtkunstfestival in Knokke-Heist en Wintergloed in Brugge. Zo is er in de kustgemeente van een echt parcours geen sprake.

“Eigenlijk is het meer een mooie aanvulling op onze bestaande kerstverlichting”, liet het gemeentebestuur eerder verstaan. “Er is bovendien geen start- of eindpunt en echte knooppunten zijn er evenmin. Het is een langgerekte geïllustreerde wandeling.” Er werden ook aanvullende maatregelen genomen. Zo is er een mondmaskerplicht langs het hele parcours en is er overal handgel voorzien.

Bij de opening kwamen er heel wat wandelaars opdagen, maar van echte drukte was nooit sprake. De situatie wordt bovendien continu gemonitord, onder andere via de beveiligingscamera’s.

Voor de geïnteresseerden: In elk werk zal de invloed van grote kunststromingen herkenbaar zijn en ontdek je al snel de link met enkele wereldbekende kunstenaars zoals Keith Haring en Vincent Van Gogh.

Het lichtkunstfestival loopt nog tot begin januari en dat op 18 avonden in totaal.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.