Foto’s van Philip Hoorne uit Roeselare

Philip Hoorne, de dichter die fotograaf werd. Te zien in de K-Trolle. (gf)
Redactie KW

Boven de gelagzaal van K-Trolle zijn de hele maand oktober foto’s te zien van dichter-schrijver-fotograaf Philip Hoorne.

Philip Hoorne was tot voor enkele jaren vooral dichter en schrijver. “Ik pende zeven dichtbundels bij elkaar en publiceerde ook een verhalenboek. Daarnaast werkte ik mee aan literaire bladen en websites. Jarenlang was ik de poëzierecensent van Knack. Maar dat was allemaal naast mijn officiële job. Vijfendertig jaar lang werkte ik bij de Christelijke Mutualiteit. Maar ook daar bleef ik schrijven. Ik ben de redacteur van het bedrijf en schrijf onder andere voor Leef Magazine, de Leef Website en Visie.”

“De liefde en de fascinatie voor de taal betekent ook dat ik houd van beeldtaal. In 2013 besloot ik een opleiding fotografie te volgen. Ondertussen heb ik het certificaat van fotograaf. Net zoals in mijn poëzie streef ik in mijn foto’s naar een eigen en originele stijl die je het best als een mix van fantasie en herkenbaarheid kunt omschrijven.”

Foto/schilderij

“Mijn foto’s vallen ook op door de vele kleuren waardoor ze er vaak uitzien als schilderijen. Vertrekpunt is het beeld dat mijn fototoestel maakt. Dat bewerk ik vervolgens tot een schilderachtig kunstwerk.”

“In K-Trolle hangt een 25-tal foto’s. Daar zijn er acht bij van mijn afstudeerproject aan het CVO. De rest is nieuw en recent werk. Het zijn allemaal unieke stukken en ze zijn gedrukt op hoogkwalitatieve dibond”, aldus nog Philip Hoorne.

De foto’s van de Wevelgemnaar hangen de hele maand oktober in K-Trolle aan de Scharestraat in Roeselare. Een bezoek is gratis en kan elke vrijdag, zaterdag en zondag van 16 tot 23 uur. De fotograaf is aanwezig elke zondag van 16 tot 19 uur of op afspraak.

(Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier