Fotograaf Marc Wallican uit Roeselare wint wedstrijd met foto van ‘Viking’

Marc Wallican dingt in april mee naar de internationale World Photographic Cup. (gf)
Marc Wallican dingt in april mee naar de internationale World Photographic Cup. (gf)
Peter Soete

Marc Wallican is geen onbekende in fotografiemiddens. Hij werd door andere beroepsfotografen gevraagd om een foto in te sturen voor de World Photographic Cup. Met zijn foto ‘Viking’ werd hij in de categorie Best of Nation tot laureaat uitgeroepen. Daardoor kan hij in april meedingen naar de internationale prijs van deze wedstrijd.

“Ik neem niet vaak deel aan een wedstrijd”, begint Marc Wallican. “Maar op vraag van de beroepsfotografen diende ik afgelopen jaar een foto in bij de World Photographic Cup. De WPC is een unieke olympic-style competitie en de enige fotowedstrijd toegankelijk voor nationale teams van professionele fotografen en artiesten die hun land vertegenwoordigen. Honderden deelnemers wereldwijd zenden hun beste werk in, in diverse categorieën.”

“De wedstrijdbeelden worden beoordeeld door 15 topfotografen van over heel de wereld. Ik werd met de foto ‘Viking’ bekroond met Best of Nation waardoor ik nu mee kan dingen naar de internationale prijs die in april zal uitgereikt worden.”

Niet één maar twee beelden

“De winnende foto komt uit de campagne Clash of the Contrasts die ik fotografeerde in opdracht van Proud Mary voor de klant beMatrix, wereldspeler in de productie van profielen voor standen.”

De foto, met Romain als model, waarmee Marc in de prijzen viel. (gf)
De foto, met Romain als model, waarmee Marc in de prijzen viel. (gf)

“De Viking is een compositie van twee foto’s. De foto moest het idee: ‘be strong, be stylish’ visualiseren. Ik verkoos om het beeld in twee beelden te fotograferen en dan in photoshop de beelden mooi te laten aansluiten. Mijn jarenlange photoshop-ervaring maakt dat ik kan inschatten op welke zaken we tijdens het fotograferen moeten letten. Het haar moet vloeiend in elkaar overlopen, alsook de mond en lippen.”

“Dergelijke foto nemen doe je niet alleen. Je hebt een team nodig dat alles tot in de puntjes regelt. Ik werk graag met mensen die ik al ken en vertrouw en die zo mijn werk op een hoger niveau tillen. ‘Viking’ is dan ook het werk van Proud Mary die het creatieve concept ontwikkelde, van Jan van I am La tirette die zoals altijd de perfecte kledij en accessoires samenbracht en van Marie Vereecke die ‘hair en make-up’ tot in de puntjes verzorgde. En met Romain hadden we natuurlijk het perfecte model.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier