https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Expositie Quarantiny’s in ’t JOC Ingelmunster

Iris Van Robays stelt tentoon in ’t JOC. © Lawrence Schoonbroodt
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op kermiszaterdag 25 september stelt gewezen dorpsgenote Iris Van Robays haar beste Quarantiny’s voor op de Davidsfonds-tentoonstelling in ‘t JOC.

Iris Van Robays (26) is afkomstig uit Ingelmunster. Zij is de dochter van Stefan en Greta Van Robays-Van Paemel uit de Bruggestraat 176. Ze is de zus van Fanny. Iris studeerde grafisch ontwerp aan het Sint-Lucas in Gent en bleef na haar studies in 2016 plakken in Gent. Illustratie heeft haar altijd geboeid. Ze maakt voor de krant De Standaard de rubriek ‘De Kwinkslagerij’ met getekende woordgrapjes.

Momenteel werk ze als zelfstandige ontwerper/tekenaar in bijberoep, maar Quarantiny deed ze gewoon voor de lol tijdens corona. “Op de tentoonstelling toon ik een selectie van de beste Quarantiny’s. Tijdens de lockdown creëerde ik het personage ‘Quarantiny’, een parodie op de Tiny boekjes van vroeger. Quarantiny weerspiegelde het dagelijkse leven tijdens de quarantaine. Het begon met ‘Quarantiny werkt van thuis uit’, waar Tiny in haar pyjama op haar laptop tokkelt, en daarna kwam er een hele reeks. Zo is er ook ‘Quarantiny doet yoga zodat er toch iets versoepelt’ en ‘Quarantiny heeft het meer voor paasklokken dan voor avondklokken’. In totaal zijn er meer dan 200 verschillende, ik toonde deze vooral op mijn Instagrampagina”, zegt Iris (26), die in ’t JOC ook wenskaartjes zal verkopen.

Zaterdag 25/9 tussen 13.30 en 19 uur in ’t JOC. Gratis toegang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.