Expo ‘The Private Collection’ in Sint-Pieterskerk

© gf
© gf
Redactie KW

Prachtige werken van bekende en minder bekende namen sieren tot en met 22 augustus de Sint-Pieterskerk. ‘Bos en Dunepromenade naar The Private Collection’is een initiatief van Pannenaar Eric Haerhout.

De uitgelezen locatie voor deze unieke expo is de Sint-Pieterskerk, die een nieuwe bestemming krijgt en ideaal te combineren is met een wandeling in het Calmeynbos.

De volgende kunstenaars komen in ‘The Private Collection’ onder meer aan bod: Fernand Lepaffe, George Grard, Paul Delvaux, Juan Kiti, Louis Van den Eynde, Jean-Jacques de Grave, Corneille, Luc Ledene, Patrick Steen, Eddy Walrave, Joke Verstegen, Andy Warhol, Marie-Ange Demuysere, Camille Dewyse, Nathalie Coussée, Panamarenko, Pierre Alechinsky, Els Ghesquière, Karel Appel, Herman Brood, Bernar Venet, Jan Van Looy, Felix De Boeck, Fons Goossens, Bram Bogart, Roland Devolder, Luc Tuymans, Léon Danchin, Théodore t’Scharner, Henry de Groux, Walter Vilain, Georges Braque, José Van Gucht, Victor Fermeuse, Musin, Jean-Pierre Zinjé en Adolphe Keller. Er zijn ook affiches te zien van De Panne, Sint-Idesbald, Saint-Tropez, Coca-Cola, Fontainebleau en Les abattoirs d’Anderlecht, …

Grote schoonmaak

Initiatiefnemer Eric Haerhout: “De mensen kennen mij als immomakelaar, maar ook als kunstminnaar en verzamelaar. Mijn kantoor zag er jaren uit als een soort kunstgalerij, tot mijn zoon Bram me tot de orde riep en zei dat het hoog tijd was om eens grote schoonmaak te houden. Toen rijpte bij mij de idee om het publiek door middel van een expo van mijn collectie en die van andere verzamelaars te laten meegenieten.”

Cindy Verbrugge, schepen van Cultuur: “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een private initiatiefnemer en het lokaal bestuur. Prachtige werken van bekende en minder bekende namen sieren de Sint-Pieterskerk. Met dank aan priester Houtman en de medewerkers van ons lokaal bestuur. Mijn dank gaat ook uit naar de initiatiefnemer. Deze tentoonstelling is naast de herdenking van Operatie Dynamo, de expo Contrast en Beaufort opnieuw een mooi voorbeeld van cultuur met een grote C.”

Expo ‘Bos en Dunepromenade naar The Private Collection. Private verzamelaars stellen hun collectie tentoon.’ Van 3 juli tot en met 22 augustus 2021: dagelijks 14-18.u – toegang gratis. Sint-Pieterskerk, Kerkstraat 53, De Panne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier