Elektriciteitskastjes worden kunstwerken

Amy Aneca en coördinator Lisa Roggeband bij een van de kastjes.© IV
Amy Aneca en coördinator Lisa Roggeband bij een van de kastjes.© IV
Redactie KW

In Nieuwpoort is zaterdagmorgen het kunstproject Tour elektriek van start gegaan. Tien grijze elektriciteitskastjes werden door kunstenaars van Treepack onder handen genomen en omgetoverd door ware kunstwerkjes.

Vorig jaar kregen elektriciteitskastjes in Nieuwpoort-stad een opknapbeurt en nu was Nieuwpoort-bad aan de beurt. De kastjes vormen een kleurrijk parcours van 4,2 kilometer door de badplaats. Acht street art artiesten namen deel aan het project: Amy Aneca, Els Heirbrant, Nadesign Thiangyong, Livinus Pelgrims, Simon Mannaerts, Bearhole, Xuas en Mieke Drossaert. Lisa Roggeband is coördinator.

De kunstenaars lieten zich inspireren door de geschiedenis van de locatie en de identiteit van Nieuwpoort. Burgemeester Geert Vanden Broucke: “Tour Elektriek is een prachtig initiatief dat perfect aansluit bij Nieuwpoort als kunstlievende stad. Het spreekt ook alle leeftijdsgroepen aan.”

Alle kastjes samen vormen een boeiende kunstroute. De leerlingen en het schoolpersoneel van GO! Basisschool De Vierboete maakten prachtige tekeningen en knutselden zelf een elektriciteitskastje uit karton ineen dat ze versierden. Het kastje aan de voorzijde van de school werd versierd door Amy Aneca.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.