Eerste zomertentoonstelling in Kunsthalle Ervinck is succes

© luc cassiman 0473616028 MIDDELKERKE LC
Redactie KW

Nick Ervinck is tevreden. De naar zichzelf genoemde kunsthalle die hij op 1 juli opende in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle heeft de hele zomervakantie lang elke dag aardig wat bezoekers gekregen. Het moet het begin zijn van nog veel meer, meent de kunstenaar: “Ik wil hier verschillende artistieke vormen samenbrengen.”

Nog tot 29 augustus kan je de expositie in de kerk regulier bezoeken. Tegen dan zullen om en bij de 2.500 mensen dat hebben gedaan, en dat is voor Ervinck een meer dan bevredigend resultaat.

“Het is een goeie start”, zegt hij. “Dagelijks komen er mensen een kijkje nemen. Uiteraard vooral mensen uit de streek hier, maar ook mensen uit de rest van België, en zelfs Nederlanders en Duitsers. De expositie blijft staan tot in de lente van volgend jaar, maar zal na 29 augustus nog enkel toegankelijk zijn tijdens evenementen en speciale dagen zoals Open Monumentendag.”

“Ondertussen zullen we die eerste maanden evalueren en bekijken wat er voor de zomertentoonstelling van volgend jaar moet worden veranderd. Dit jaar is de tentoonstelling toegankelijk van 14 tot 18 uur, behalve op maandag – misschien moeten we die openingsuren uitbreiden.”

Nieuwe plannen

Ervinck heeft alvast heel wat plannen voor het gebouw het Jonkvrouwe Gelaplein.

“Het is de bedoeling om hier veel meer te doen dan enkel tentoonstellingen organiseren. Ik wil hier in de komende jaren verschillende artistieke vormen samenbrengen, zoals dansvoorstellingen en kleinschalige concerten of theatervoorstellingen. We hebben er trouwens al twee geslaagde events op zitten, en dat smaakt naar meer”, zegt de kunstenaar.

De zomertentoonstelling was meteen ook de aanzet tot een langdurige samenwerking, van minstens acht jaar, tussen de kunstenaar en het gemeentebestuur van Middelkerke.

Ervinck en Middelkerke hadden al een band, door het kunstwerk Olnetop, dat te zien is in de duinen van Westende, in de omgeving van De Rotonde. En hij maakte ook al deel uit van de kunsttentoonstelling die werd georganiseerd in Villa Les Zéphyrs in Westende.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier