Een ‘bekleivend’ kunstwerk door jonge handjes

Directeur Heidi Nolf en haar jonge kunstenaars. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De Academie voor Beeld, Muziek & Woord van de stad Menen organiseerde binnen het kader van Kunstendag voor Kinderen op 20 november een gratis ‘k(l)eitoffe’ workshop voor jonge natuurtalenten.

“Kunstendag voor Kinderen vond dit jaar plaats op 20 november”, vertelt directeur Heidi Nolf. “Iedereen was meer dan welkom. Deze Kunstendag was vooral bedoeld voor kinderen tussen de 5 en de 12 jaar. Maar ook de familie en de ouders waren welkom om mee te knutselen. Zij bleven alvast plakken en knutselden dapper mee met hun kroost.”

Natuurlijke materialen

De woordspeling ‘ k(l)eitof’ vertaald zich uiteraard op het medium die de kinderen onder handen hebben genomen. “We zijn samen met de kinderen aan de slag gegaan met natuurlijke materialen zoals klei”, aldus Heidi. “Daaruit vloeide, dankzij de fantasie van al de aanwezigen, een eigenzinnig sculptuur. Onze academie werd letterlijk omgetoverd tot een artistiek natuurgebied. Dit origineel kunstwerk zullen we achteraf recycleren, nadat we het eerst hebben vastgelegd met enkele foto’s. Volg zeker de mooie resultaten op onze sociale media.”

Naast Beeld, Muziek en Woord krijgt het domein Beeldende en Audiovisuele kunsten dit jaar ook een plekje op deze Vlaamse Kunstendag voor Kinderen. “We hopen dat deze creatieve zondag veel kinderen, ouders en grootouders heeft overtuigd van de meerwaarde van kunst en cultuur binnen de academie, zodat men zich verder verdiept in de wereld van de creativiteit. De meer dan 50 jonge kunstwelpen hebben dit in iedere geval tot een zeer geslaagd evenement gemaakt. Wij zijn zeer tevreden.” (NV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.