Chris Missiaen is creatief met keramiek: “Zelfs les gevolgd in China”

Chris Missiaen met een van haar kleurrijke fantasievogels. (foto IV) © IV
Paul Bruneel

Chris Missiaen was enkele weken geleden een van de kunstenaars die haar werken toonde tijdens de kunstmarkt in het centrum van Nieuwpoort. “Ik was heel blij opnieuw te kunnen deelnemen aan deze prachtige organisatie en het mooie weer maakte het allemaal nog gezelliger. Het is enorm goed meegevallen en voor herhaling vatbaar”, lacht Chris.

Chris is al haar hele leven bezeten van heel wat kunstvormen. Als kind was knutselen haar favoriete bezigheid en tekenen en schilderen behoorden tot haar dagelijkse activiteiten. Niet verbazingwekkend, als je weet dat ook haar vader en broer over kunstenaarsbloed beschikten. Samen met haar man Jean-Pierre Theuninck heeft ze drie kinderen en door de opvoeding van de kinderen en haar werk als bediende moest ze de kunst eventjes op een lager pitje zetten. Toen ze met pensioen ging, achtte ze de tijd rijp om opnieuw tijd te maken voor haar hobby, zeg maar passie, de kunst en vooral dan keramiek.

Ik maak beelden, personen en vissen, maar vogels blijven mijn specialiteit

“Ik ben al 20 jaar intensief bezig met keramiek en ben hiervoor niet over één nacht ijs gegaan. Ik volgde cursussen om me verder te bekwamen. Zo ging ik les volgen in Koksijde, Brugge en Gent en sinds augustus 1999 ben ik aan de slag als ambachtelijk kunstenaar onder het label Atelier MC”, geeft Chris mee. Ze maakte in het verleden poppen in zelfdrogende klei en kleedde deze aan. Daarna begon ze met klei te werken en zo is het allemaal geëvolueerd. Enkele jaren geleden trok ze met haar echtgenoot naar China om een speciale techniek van keramiek bakken aan te leren.

Thema van de zee

“Ik maak beelden, personen en vissen, maar vogels blijven mijn specialiteit. Ik maak graag fantasievogels en hiermee neem ik ook deel aan tentoonstellingen. Als ik aan Oostende voor Anker deelneem, kies ik voor het thema van de zee”, legt Chris uit. Ook voor haar betekende de coronacrisis een tijd zonder tentoonstellingen, maar nu begint alles opnieuw tot leven te komen. Er loopt momenteel een tentoonstelling in Temse, waar werk te zien is van haar en ook in Cabour in Adinkerke stelt ze tentoon. Zij neemt ook al jaren deel aan de kunstroute in Lissewege en nog tot eind september tonen meer dan 100 kunstenaars, daar hun werken. Beelden van Chris zijn in Lissewege te bewonderen in de tuin van de pastorie. “Ik hoop dat ik nog lang mijn hobby kan uitoefenen en uiteraard ook nog aan veel tentoonstellingen kan deelnemen”, besluit Chris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier