Charlotte (44) uit Wingene maakt creaboxen in haar wonderwereld Tralali Tralala

Charlotte Schelfthout tussen heel wat gepersonaliseerde geschenken en objecten die ze allemaal zelf vervaardigt.© Nele
Charlotte Schelfthout tussen heel wat gepersonaliseerde geschenken en objecten die ze allemaal zelf vervaardigt.© Nele
Redactie KW

Tralali Tralala in Wingene is een wereld waar je vrolijk van wordt. Charlotte Schelfthout (44) is een beeldende kunstenaar die Tralali Tralala oprichtte. Ze werkt in haar atelier aan gepersonaliseerde geschenken en objecten. Sinds kort ontwerpt ze ook leuke creaboxen.

Charlotte Schelfthout is een allround kunstenaar en kleuterleidster van beroep. “Als knutsel- en tekenjuf, als beeldende kunstenaar en creatieve duizendpoot ben ik altijd creatief bezig”, zegt Charlotte. Via Tralali Tralala wil ze de kleurrijke kunstwereld naar buiten brengen. Naast dit alles volgt ze momenteel een cursus tot creatief therapeut.

“Ik kom uit een kunstzinnige familie”, vertelt Charlotte. “Mijn papa is kunstenaar en zijn zes kinderen doen allemaal iets rond kunst. Ik volgde de kunsthumaniora en groeide uit tot een allround kunstenaar. Ik ben verzot op kinderen en ook op hun speelse wereld. Ik volgde de opleiding van kleuterleidster en momenteel oefen ik dit beroep uit met interim-opdrachten.”

Creaboxen

“Mijn hoofdberoep is zelfstandig kunstenaar. Ik richtte mijn artistiek atelier met webshop Tralali Tralala op. Ik vond dit een speelse naam die volledig past in mijn concept. Ik ben dan ook gespecialiseerd in gepersonaliseerde geschenken en objecten. In het artistiek atelier wordt alles met de hand gemaakt.”

Charlotte maakt beeldende projecten in hout, ontwerpt originele geboorte artikelen, wenskaarten, opbergdoosjes, schilderijen op hout, magneten, gelukshangers en nog heel wat meer. “Mijn aanbod is heel gevarieerd en alles is terug te vinden via mijn webshop. In de basisschool in Maria-Aalter organiseer ik wekelijks kinderateliers. Door corona draait dit nu niet op volle toeren. Sinds kort maak ik creaboxen rond verschillende onderwerpen. In de knutselbox is een handleiding en heel wat knutselavontuur te vinden. Je kan dit zien als een soort thuispakket waar de kinderen al spelend heel wat kunnen leren. Het stimuleert alvast het creatief bezig zijn en de fijn motorische vaardigheden. Deze boxen zijn ideaal voor tijdens de vakanties”, aldus Charlotte.

In de toekomst wil Charlotte met kinderen werken en vooral ook kinderen helpen. Bij haar thuis wil ze een kindvriendelijk atelier voorzien waar ze dan de kinderen kan ontmoeten.

Kinderkamerkunst

“Ik woon hier langs Sint-Pietersveld, een bosrijke en rustige omgeving waar de natuur toch wel centraal staat. Ik beschik over een ruime tuin en aanpalend gebouw waar ik in de nabije toekomst mijn kinderatelier wil vestigen. Via kinderkamerkunst wil ik de vele kinderen iets bijleren.”

“Momenteel volg ik de opleiding creatief therapeut. Dit is een vaktherapie om het innerlijke naar boven te halen volgens een artistieke methode. Bepaalde problemen bij kinderen kunnen op die manier gericht aangepakt worden. Het is een andere manier van praten met de hulp van kunst. Samen met het kind kan ik zo aan knelpunten werken. Tralali Tralala is een wereld waar men vrolijk van wordt en kinderen horen daar zeker bij”, besluit Charlotte. (NS)

Info: www.tralali-tralala.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.