Carla Metsch werkt aan groots project Message in a Bottle

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Carla Metsch is meer dan ooit gebeten door creëren. Samen met haar partner Freddy Coucke werkt ze aan een monumentaal werk waarin 1.000 flessen worden verwerkt. Message in a Bottle, dat ze maakt voor Aartslag, verhuist in juni naar Wenduine.

Als lid van Aartslag Wenduine kreeg Carla Metsch de vraag om een groot werk voor de kunstkring te maken. Dat zou een permanente plek krijgen in de Persepit, een plek in de duinen waar al enkele grote werken staan. “Ik twijfelde, want het is niet zomaar een werkstukje. Maar mijn Freddy die ik enkele maanden geleden leerde kennen, kon mij overtuigen om het te doen. Hij stond zelf meteen in vuur en vlam om te helpen”, lacht Carla.

“De benedenverdieping en de module zijn al af. Nu is het opbouwen”, toont Freddy wat al gerealiseerd is.

Voor het project zijn minstens 1.000 grote en kleine flessen, in doorzichtig en gekleurd glas, nodig. “Na een oproep op Facebook hebben we er al veel gekregen. De flessen worden grondig gereinigd en gaan een tijd in een bad om de etiketten los te weken”, vertelt Carla Metsch.

Drie meter hoog

“Eens dat gedaan is, worden ze gerangschikt en met speciale silicone aan elkaar vastgemaakt. De constructie moet heel stevig zijn, want er komen enkele lagen op elkaar te staan. Het hele werk wordt drie meter hoog.”

Intussen kreeg Carla al een 500-tal flessen maar ze heeft er nog eens zoveel nodig. “Vandaar mijn oproep: breng de lege flessen – mag ook eens een volle zijn, hoor – naar de Redinnestraat 10. Ook de kurken hebben we nodig.

“Het is de bedoeling om in de meeste transparante flessen ook echt een boodschap of gezegde te steken. Wie een idee of een boodschap heeft, laat maar horen”, zegt Carla.

Carla en haar Freddy vermoeden dat ze nog een kleine twee maanden werk hebben. Op 21 juni moet het volledig opgesteld staan in de Persepit in Wenduine. “We zullen nog een tandje moeten bijsteken”, lacht Freddy. “We moeten ook nog een plan opmaken om het onderste deel van het werk te verhuizen naar Wenduine waar we dan verder zullen opbouwen om tot het eindresultaat te komen.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier